Sara Sandeva za RTS: Sa Sofkom živim svaki dan

Sofka, Bore Stankovića, jedan je od najlepših i najtragičnijih ženskih likova u domaćoj dramaturgiji. Snimanje filma i televizijske serije „Nečista krv“, koju s nestrpljenjem čekaju gledaoci RTS-a, počelo je, a iz plejade velikih glumaca koji igraju, ekskluzivno predstavljamo mladu zvezdu Saru Sandevu koja tumači Sofku.

Sara Sandeva je Sofka – za veliko platno i televizijske ekrane u 21. veku. Rođena je u Skoplju pre 23 godine. Živi i radi u Pragu gde studira muziku i dramu. Ovih dana intenzivno vežba starovranjanski.

„Gajim veliko poštovanje i golemu odgovornost zbog toga što sam svesna šta znači uloga Sofke i šta znači roman Nečista krv“, ističe Sandeva.

Sofka je jedan od najlepših i najtragičnijih likova srpske književnosti. Kakav je izazov u procesu rada?

„To je meni najviše jezik. Na tome radim najviše da bih mogla tako da ne bih morala na setu da razmišljam o tome i da mogu da se fokusiram samo na Sofku. A sa Sofkom živim sada svaki dan“, navodi makedonska glumica.

Da li je ovo vaš prvi rad na prostoru bivše Jugoslavije i u Srbiji?

„Imam karijeru u Češkoj, imam tamo puno posla, ali rođena sam u Makedoniji i moja prabaka je potekla iz Srbije. Trebalo je da se sačeka malo da dođe projekat koji treba, pravi ljudi i pravo vreme za mene. Sve to ima ovaj projekat i mnogo sam srećna što sam deo toga“, ističe Sandeva.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво