Žića i Baja nastavljaju gde su stali Paja i Jare

Dobro zaštićena od virusa, ekipa serije „Kamiondžije“ danas je punom parom počela da radi. Skoro pedeset godina od emitovanja prve epizode popularnih „Kamiondžija“, serija istog naziva, iz pera istog pisca Gordana Mihića, ali sa novim junacima i zapletima, na male ekrane stiže u decembru, u produkciji RTS-a i kuće „Nirapro“. Glavne likove, Žiću i Baju, narednih dana možete da sretnete u Ubu.

U Ubu su sada obožavaoci Nenada Jezdića, a u budućnosti obožavaoci njegovog Baje, lika koji će im se, po svemu sudeći, brzo uvući pod kožu.

Baja, zbog svoje dobrote otpušteni vozač autobusa u Ubu i Žića, bivši bibliotekar u seoskoj školi, večiti optimista i šeprtlja, koga tumači Tihomir Stanić, nove su Kamiondžije.

Gordan Mihić, tvorac legendarnih likova Jareta i Paje, 2009. je napisao priču o onima koji pokušavaju da se izbore za svoje parče sreće. Pošto se upoznaju na birou za zapošljavanje, Žića i Baja će gledajući reprizu Kamiondžija, doći na ideju da kupe kamion i postanu ortaci.

„I Pavle Vujisić, i Gordan Mihić i Miodrag Petrović Čkalja su postali legat ovog naroda i ove države, i to je u tom smislu nedodirljivo, ali nas to ne lišava da ne probamo da mi ispričamo našu priču“, kaže Jezdić.

„Opšte mesto je postalo kada kažeš 'mali ljudi', ali stvarno pravimo priču o jednostavnim, običnim, malim ljudima kojima je nečije malo, ogromno i veliko i nedostižno. A to jeste život koji živimo, život koji ovde traje decenijama i to jeste život koji je potreban publici kojoj želimo da se obratimo“, ističe glumac.

„Ovaj lik kojeg ja igram je bibliotekar koji se sticajem okolnosti nađe za volanom kamiona. Ja sam posle velike popularnosti i serije Kraj dinastije Obrenović sticajem okolnosti završio na građevini u Engleskoj i morao sam sa mojim bratom da radim, kako bih preživeo ta vremena. I u ovom liku, čini mi se da se osećam kao u sopstvenoj koži“, objašnjava Stanić.

I u vremenu koje se meri novcem, postoje ljudi dobrodušni, oni koji bez obzira na muke koje ih snalaze, veruju u porodicu, ljubav i veruju da će im se snovi ipak ostvariti.

Zbog toga će, ekipa se nada, Žiću i Baju voleti publika starih Kamiondžija, ali i nova generacija televizijskih gledalaca.

„Ovo je potpuno nova priča, novi likovi, novi zapleti. Ono što je u esenciji ostalo isto, osim te socijalne priče koja je uvek, jer Mihić nikada zapravo nije izašao iz tog crnog talasa, i uvek imamo tu atmosferu socijalne i klasnih razlika, osim toga, ostala je priča o dva čoveka, potpuno različita temperamenta, različitih interesovanja, koji verovatno nikada ne bi drugovali, životna situacija, nemanje posla, spoji ih da budu prijatelji i suvozači“, ističe reditelj Filip Čolović.

Kamiondžije će imati 20 epizoda koje će biti emitovane krajem godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво