Nove epizode „Švindlera“ donose iznenađenja i neočekivane obrte

Tokom vikenda gledaoce RTS-a očekuju sedma i osma epizoda televizijske serije „Švindleri“ koju su po scenariju Đorđa Milosavljevića režirali Nemanja Ćeranić i Miroslav Lekić. Tim povodom, gosti Jutarnjeg programa su glumci Aleksandar Đurica i Marko Baćović.

Televizijska serija Švindleri, crnohumorna bajka sa elementima trilera i vesterna, kako kažu gosti Jutarnjeg programa ima, čini im se, jako dobar prijem u gledalištu, čak i bolji no što su mogli da pretpostave.

Aleksandar Đurica, jedan od protagonista, kaže da dolaskom na snimanje nije bio siguran šta da očekuje, ali je u razgovoru sa rediteljima došao do rešenja jer su oni imali veoma jasnu ideju kako bi to trebalo da izgleda.

„Tako da doživljaj koji sam imao na snimanju, sada vidim na ekranu", kaže Đurica.

Marko Baćović smatra da je glavni kvalitet dobro napisan scenario sa mnogo preokreta i iznenađenja.

„I ima nekakav poseban žanr koji je teško definisati. Ima neke elemente strip estetike, ima trilera, ima drame. Serija je inače i nastala po stripu iz 90-ih godina, a kada je izgorelo Jugoslovensko dramsko pozorište, izgorelo je i poslednjih osam strana, tako da nikada nije izašao do kraja, što je Đorđu i bio povod da napiše scenario“, dodaje Marko Baćović.

Izazov rada sa dva rediteljima glumcima nije predstavljao problem jer su, kako navode, obojica bili usklađeni tako da se nije osećala nikakva razlika da li režira Miroslav Lekić, da li Nemanja Ćeranić. Mada je to već postala uobičajena praksa u serijskoj produkciji da više reditelja radi.

„Sa Miroslavom Lekićem sam i ranije radio i brzo smo se 'ukačili'. Otkriće mi je bio mladi Nemanja Ćeranić. Baš je bilo lepo raditi s njim, lik je dobro napisan, tako da smo se osetili odmah i dopunjavali. Na snimanju imaš neke ideje i dobro je kada te reditelj razume, kada ih usvoji i kada zajedno postižete nešto“, navodi Marko Baćović.

Svi likovi u seriji nešto kriju, pa tako i lik koji tumači Aleksandar Đurica. Lik Svete Rankovića možda se menja više od drugih, ali on je prosto čovek koji nastoji da iskoristi povoljnu priliku, smatra Đurica.

Lik koji tumači Baćović, Joca, izgleda kao da ga je Nušić napisao. On je dobrodušni gradski brica koji brine o ćerki, ali se ispostavlja kasnije da ona više brine o njemu jer je on ogorčen gradonačelnikom koga tumači Dragan Jovanović.

„Gledaoci vole Švindlere jer imaju neku romantičnu boju, neku naivnost nose sa sobom u svetu zaprljanosti i čistotu, a to je, meni se bar čini, u ovim vremenima lekovito i kao da je neka svežina sve to ponela i to je ono što ih privlači“, veruje Aleksandar Đurica.

Gosti Jutarnjeg programa nisu hteli da otkriju detalje zapleta koji očekuju gledaoce u sedmoj i osmoj epizodi, ali naglašavaju da možemo očekivati razne obrte i neočekivana otkrića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво