Na festivalu "Moj off" - dokumentarci o Maradoni i Polunjinu

Nakon svečanog otvaranja filmom Romana Polanskog, „Optužujem“, program onlajn festivala „Moj off“ nastavlja sa emitovanjem naslova iz sfere dokumentaristike, među kojima su film o ukrajinskom baletanu Polunjinu „Igrač“, i film o čuvenom argentinskom fudbaleru Dijegu Maradoni.

Za svega tri dana, publika iz Srbije će u okviru prvog onlajn festovala "Moj off", besplatno moći da uživa uz aktuelna igrana i dokumentarna filmska ostvarenja, ali i naslove namenjene deci i tinejdžerima na adresi mojoff.net.

Od 27. marta do 10. aprila ljubitelji kinematografije moći će da pogledaju čak 65 naslova snimljena u različitim svetskim produkcijama i koprodukcijama, u okviru pet programskih celina: "Velikani filma", "Viđeno neviđeno", "Dokumentarni vrhunci", "Porodična avantura" i "Kids fest predstavlja".

"Igrač" - snimljen u Beogradu, a u Srbiji nikada nije prikazan

Verovatno jedan od najznačajniji filmova modernog plesa Igrač, englesko -američke koprodukcije iz ne tako davne 2016. godine, prati životnu i profesionalnu ispovest ukrajinske baletske zvezde Sergeja Vladimiroviča Polunjina.

U jednoipočasovnom filmskom ostvarenju reditelja Stivena Kantora, legendarni, talentovani baletan kroz intimnu ispovest preispituje svoje postojanje i posvećenost plesu, koji su ga i doveli do epiteta - legendarni u ovoj igračkoj sferi. Interesantan je podatak da je film sniman u Beogradu, ali da nikada nije prikazan u Srbiji i regionu.

Zahvaljujući ovom filmskom - umetničkom remek delu, Polunjin koji je istovremeno državljanin Rusije i Ukrajine, postao je i srpski državljanin, iako sebe često deklariše kao Rusa.

Detalji iz života Dijega Maradone 

Takođe, publika će moći da sazna interesantne i, do sada nikad viđene, detalje iz života slavnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone u istoimenom engleskom dokumentarnom filmu reditelja Asifa Kapadije Dijego Maradona. Film koji je obeležio prošlogodišnji Kanski festival, a uvršten je i na repertoar ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog filma #DOK2.

Reditelj ovog ostvarenja iz 2019. godine, publici je poznat i po filmu Ejmi o tragičnoj nastradaloj muzičkoj divi Ejmi Vajnhaus, za koji je dobio nagradu Oskar za najbolji dokumentarni film 2016. godine, kao i prestižnu nagradu "Gremi" za najbolji muzički film.

Festival "Moj off"kao projekat Kombank Dvorane, Sine granda, Vilinog grada i Megakom filma, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar