Za „Oca“ u Berlinu – dve nagrade, Goluboviću najdraže priznanje publike

Ostvarenje Srdana Golubovića „Otac“, na 70. Berlinalu ovenčano je sa dve nagrade – film je osvojio nagradu publike u programu „Panorama“ i priznanje ekumenskog žirija.

Nagrada ekumenskog žirija je nezavisno priznanje koje dodeljuju članovi delegirani ispred Svetskog katoličkog udruženja za komunikacije. Otac je dobio i nagradu publike u okviru programa „Panorama“.

Golubovićev film je, inače, 28. februara otvorio Fest u Beogradu.

Povodom dve dobijene nagrade u Nemačkoj, reditelj i scenarista filma Otac, izjavio je za internet portal RTS-a da je nagrada u programu „Panorama“ vrlo posebna, najpre zbog velike gledanosti, ali da je i nagrada ekumenskog žirija značajna.

„Nagrada publike je najznačajnija, to je najveća nagrada koja u tom programu može da se dobije“, rekao je Golubović

Nagrada publike dodeljuje se 22. put. Gledaoci u okviru programa „Panorama“ ocenjuju filmove i ostvarenje sa najvišom prosečnom ocenom dobija prestižnu nagradu.

Povodom beogradske premijere filma na Festu, Golubović iskreno kaže da mu je u punoj sali bilo lepo. 

„Imao sam tremu. Jedno je kada sa filmom putuješ po svetu a drugo je kad si u svojoj kući. Bila je puna sala i imam utisak da je publika dobro reagovala kada je pogledala film“, priča reditelj. 

Film Otac govori o čoveku kome su deca oduzeta usled njegovog siromaštva. Prati priču gubitnika, otpadnika i poniženog čoveka koji na putu peške, od sela na jugu Srbije do prestonice, iz protesta i dostojanstva, ali i želje i očaja, postaje heroj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара