Свечано отворен 48. Фест, Београдски победник – Мири Бањац

У наредних десет дана, 48. издање једног од најомиљенијих фестивала, приказаће скоро стотину премијерних наслова.

У Центру „Сава“, Фест је почео српском премијером филма Отац. 

Званично отварање Феста припало је глумцу Уликсу Фехмијуу, сину великог глумца Бекима Фехмијуа, коме је посвећен овогодишњи Фест.

Награду Београдски победник Уликс Фехмију уручио је великој српској глумици Мири Бањац. Награда за изузетан допринос филмској уметности припала је редитељу Кости Гаврасу и глумцу Џону Малковичу, који наредних дана стижу у Београд.

На свечаном отварању, публици се обратио уметнички директор Феста Југослав Пантелић.

„Много је нових аутора који су својом храброшћу, било да је у питању ауторски израз, или избор теме, заслужили вашу пажњу. Са овог места, на почетку 48. Феста могу само да вас позовем да кад год је могуће, и да, кад год је више могуће, времена проведете у биоскопима гледајући брижљиво одабране филмове на 48. Београдском међународном филмском фестивалу“, рекао је Југослав Пантелић, уметнички директор Феста.

Велико интересовање влада за све програме 48. Феста. Карту више тражили су многи за филм Отац Срдана Голубовића. То је један од 20 филмова из целог света у Главном такмичарском програму.

Осим Оца, још један је домаћи филм у конкуренцији за награде – Сумрак у бечком хаустору, Младена Ђорђевића.

У оквиру бројних пројекција наредних дана, у понедељак ће бити приказан домаћи телевизијски филм Пролеће на последњем језеру у продукцији РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи