Kinezi snimaju film o Srbiji

U Srbiji je ekipa kineske državne televizije. Tokom tri nedelje obići će čitavu zemlju i snimiti četiri polusatne emisije, koje će se u Kini emitovati maja sledeće godine. Sve finansira Kina, a Turistička organizacija Srbije im je organizovala rad na terenu.

Ekipu čini jedanaest članova. Došli su sa dve kamere, dva drona, nekoliko foto-aparata.

„To je naš standard kada se rade dokumentarne emisije. Veoma nam je važno da imamo stručnjake iz svih oblasti televizijskog rada kako bismo napravili što kvalitetniji serijal“, objašnjava Vu Souman, reditelj serijala za Si-Si-Ti-Vi.

U maniru velikih televizija, producentkinja sa Si-Si-Ti-Vi je u Srbiju došla nedelju dana ranije kako bi ispitala teren. Pored Beograda, obišla je još nekoliko lokaliteta u Srbiji i manastire.

„Ja nisam religiozna, ali veoma poštujem religiju. Obišla sam manastire Ravanicu i Studenicu. Freske su me oduševile. Dok sam ih posmatrala razmišljala sam koliko su bili daroviti ljudi koji su ih naslikali pre više vekova“, ističe Monika Li, asistentkinja produkcije.

Kolege sa kineske državne televizije neće ići samo utabanim turističkim stazama. Žele da publici predstave srž našeg života.

„Tako će recimo tokom boravka u Beogradu, pored obilaska Hrama Svetog Save, Muzeja Jugoslavije, Muzeja Nikole Tesle, Kalemegdanske tvrđave, obići i jednu berbernicu, a izrazili su i želju da snime dve poslastičarnice da vide kako mi pravimo slatkiše“, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Zbog velikog interesovanja stranih turista za Srbiju, ove je godine našu zemlju obišlo 155 novinara sa svih meridijana. Snimili su i napisali više od dve i po hiljade reportaža.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 26. dec 2017, 09:45) - anonymous [neregistrovani]

deponije

Nemojte samo da snimaju deponije... Vec imaju sta da snimaju po izlasku na autoput sa aerodroma....Jel stvarno ne mozemo
da kontrolisemo ljude? Par kazni i ulova bi resilo grafite sa zgrada , zastitnih zidova i mostova... bacanja smeca iz kola, deponije itd.

(utorak, 26. dec 2017, 09:00) - anonymous [neregistrovani]

Posle upoznavanja sa Srbijom

Uskoro ce i krenuti kupovina stanova i imanja po Beogradu i Srbiji. Sasvim normalna stvar za njih u svetu. Treba investirati...

(ponedeljak, 25. dec 2017, 20:38) - Лучо Русофил [neregistrovani]

Добро дошли пријатељи у Србију

Кинезима и Русима треба дати у року три часа држављанство ако желе јер су проверени пријатељи Србије.

(ponedeljak, 25. dec 2017, 20:30) - 007 [neregistrovani]

Svaka vam cast

Hvala braco!