Prvi Šumadijski filmski festival od 15. do 18. decembra

Sa fokusom na debitantskim filmovima mladih autora, od 15. do 18. decembra, u Kragujevcu će biti održan prvi Šumadijski internacionalni filmski festival. Na programu 18 ostvarenja evropske i domaće kinematografije.

Ideja festivala je „od mladih ka mladima“, a program u Domu sindikata i Domu omladine u Kragujevcu biće podeljen u dve selekcije - dugometražni i kratkometražni filmovi koji će biti u konkurenciji za nagradu publike grada Kragujevca.

Biće prikazano 10 dugometražnih ostvarenja evropske i domaće kinematografije i osam kratkometražnih filmova srpskih autora.

Publika će imati priliku da pogleda dugometražne filmove iz Austrije, Crne Gore, Francuske, Bosne i Hercegovine, Italije, Nemačke i Srbije, koji su dobro primeljeni od strane publike i kritike.

Od domaćih ostvarenja na programu će biti Vlažnost reditelja Nikole Ljuce, Panama Pavla Vučkovića i Inkarnacija Filipa Kovačevića u kome glavnu ulogu tumači kragujevački glumac Stojan Đorđević, a tu je i rediteljski prvenac Ivana Marinovića Igla ispod praga snimljen u crnogorsko-srpskoj koprodukciji.

Kratkometražni filmovi su na repertoaru poslednja dva dana festivala, 17. i 18. decembra u Domu omladine.

Cena ulaznica iznosi 100 dinara za jedan festivalski dan.

broj komentara 0 pošalji komentar