Čitaj mi!

„Pored mene“ premijerno u Puli

Novi film srpskog reditelja Stevana Filipovića „Pored mene“ svetsku premijeru imaće 20. jula na 62. Filmskom festivalu u Puli. Iz „kuhinje“ autora „Šišanja“ i „Šejtanovog ratnika“ stiže priča o noći koja će zauvek promeniti živote, stavove i razmišljanja profesorke istorije i njenih učenika.

Festival u Puli ove godine održava se od 18. do 25. jula, a otvarenje Pored mene biće prikazano 20. jula u okviru takmičarskog međunarodnog programa, zajedno sa do sada nagrađenim ostvarenjima sa festivala u Kanu, Karlovim Varima, Berlinu, navodi se u saopštenju distributerske kuće „Taramaunt film“.

Domaćoj publici film će premijerno biti prikazan 23. septembra u Velikoj dvorani Centra „Sava“.

Reditelj ostvarenja Stevan Filipović (poznat po filmovima Šejtanov ratnik, Šišanje) i produkcijska kuća „Hipnopolis“ i ovoga puta su okupili izvrsnu mladu generaciju glumaca, stvarajući film koji se obraća upravo njihovim vršnjacima, ali i široj publici.

Olja (Hristina Popović) je gimnazijska profesorka istorije, mlada, puna entuzijazma i zainteresovana za alternativne metode edukacije. Živi u braku sa slikarom Uglješom (Dragan Mićanović), čija je poslednja izložba izazvala burne reakcije u javnosti.

Grupa huligana upravo tu izložbu vidi kao povod da je napadne.

Snimak napada kače na internet. Narednog dana, Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivce, i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade.

U školi, igrom slučaja, nema ni interneta. U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu, učenici počinju da komuniciraju.

Tokom jedne noći, o sebi i svojim drugovima iz razreda, saznaće više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 17. jan 2016, 23:36) - :)) [neregistrovani]

Na TV-u??

Kada ce film biti prikazan na televiziji?

(nedelja, 14. jun 2015, 00:18) - ] [neregistrovani]

Реченица која све објашњава

,,...нема фејсбука, како ћеш сада да браниш Косово...''