Čitaj mi!

Žena advokata je tri puta više u Engleskoj, u odnosu na muške kolege

Prema podacima Pravnog društva u Engleskoj u advokatskoj profesiji ima tri puta više pripadnica ženskog pola u odnosu na populaciju muškaraca.

Među ženama advokatima ova pravna profesija je veoma popularna. Brojke pokazuju da je sve više mladih žena opredeljeno za ovaj posao i da je žena tri puta više. Broj advokata na listi Engleske dostigao je najviši nivo od 209.213, što je povećanje od tri procenta u odnosu na prethodnu godinu, prema godišnjem statističkom izveštaju Pravnog društva.

Brojke takođe pokazuju da je pre 30 godina bilo 14.179 žena advokata. Ova cifra se od tada povećala pet puta Čak radi u advokaturi radi 10.560 žena starosti od 26 do 30 godina u odnosu na broj muškaraca koji iznosi 5.796 muškaraca u istoj starosnoj grupi.

Jaz postaje sve uži prema srednjim godinama. Međutim, posle 46. godine, žene advokati su konstantno brojčano jače od muškaraca.

Izveštaj je pokazao da je broj advokata iz crnačke, azijske i drugih sredina koji nisu beli porastao za 0,5 odsto, što čini 18 odsto svih nosilaca advokatskog sertifikata sa poznatom etničkom pripadnošću.

„Već duže vreme u profesiji advokata dominirali su muškarci. Ali za samo 100 godina, žene su pokazale koliko mogu da ponude tom sektoru", istakla jeStefani Bojs, predsednica Pravnog društva.

Istakla je da su predsednica i potpredsednica Pravnog društva po prvi put u istoriji žene.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 25. sep 2022, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

Žene

Žene su oduvek imale uticaja iz pozadine . A sada dirktno preuzimaju kontrolu na svetu .

(nedelja, 25. sep 2022, 16:32) - Aleksandar [neregistrovani]

uporedjenje

I za sve te advokate i advokatice ima posla, a porast broja advokata se tamo pravda globalizaijom. U Francuskoj je broj advokata udvostruchen od 2000 g. i za sve ima posla, dok u S.Makedonji sa konkurencijom od strane notara i izvrshitelja su od te iste 2000g. polako postali socijalna kategorija.