Читај ми!

Nepristojno – španska kampanja ukrala mi je imidž

Britanska manekenka Niom Nikolas Vilijams iz Londona istakla je da je fotografija sa njenog Instagrama korišćena bez njene dozvole u reklamnoj kampanji Španskog ministarstva za jednakost.

Letnja kampanja za promociju jednakosti tela na plaži nastala je u Španiji, a kako tvrdi manekenka koja je na fotografiji, dozvolu za obajvu od nje niko nije tražio.

„Leto je i naše", glasi slogan iznad fotografije pet žena različitih godišta i težina, a ministarka Jone Belara istakla je da je „svako telo spremno za plažu”. 

Poster španskog ministarstva za ravnopravnost je pohvaljen, jer prikazuje žene sa različitim oblinama koje uživaju na plaži.

Niom Nikolas Vilijams iz Londona, čija je fotografija zloupotrebljena u kampanji, istakla je da joj se autor izvinio, ali još uvek nije kontaktirala sa nekim iz španske vlade.

„Slika sa mog Instagram profila prilagođena je posteru Španskog ministarstva za ravnopravnost. Na njemu je pet žena, uključujući i onu koja je imala mastektomiju na plaži ispod slogana Leto je i naše”, rekla je manekenka.

Nepristojno i bez poštovanja

Niom na slici nosi zlatni bikini i sedi na pesku. Ističe da je za kampanju saznala iz upozorenja jednog od njenih 78.000 pratilaca.

„Zaista sam bila zatečena, to nikada ranije nisam videla, jer je to moja slika koju sam napravila za svoj Instagram. To je nepristojno i sa nepoštovanjem", istakala je manekenka.

U izvinjenju od autora postera dobila je objašnjenje da se koristio samo njen imidž, a da će joj šteta biti nadoknađena. 

Niom ističe da ne poznaje druge ženske osobe koje se nalaze na posteru, ali se nada da je od žene koja ima mastektomiju tražena dozvola.

Navela je i da su njene slike uzete za reklamu napravljenu za telefonske futrole, torbe i šolje 2020. godine.

„Mislim da ljudi misle da mogu da se izvuku, jer sam ja model i moje slike su dostupne javnosti, ali to je i dalje moje telo", navela je manekenka Niom Nikolas Vilijams.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво