Читај ми!

Spust Drinom, rečni karneval od Perućca do Rogačice

Klima uređaji danas nisu bili potrebni učesnicima spusta Drinom, od Perućca do Rogačice, najvećeg događaja na vodi u ovom delu Evrope. Drinska regata, održana je 28. put, u sećanje na čuvene drinske splavare.

Uz baklje i muziku, prvi su niz Drinu krenuli splavovi, kakvima se, do gradnje hidroelektrane, dopremala građa sa šumovite Tare do Save i Beograda... A iza njih oko 1.500 raznoraznih plovila sa posadama, iz Srbije i inostranstva.

Manje ili više uspešni sa veslima, svi su bezbedno stigli do cilja u Rogačici.

„Cilj, pre svega je da, ljudi koji dođu u Bajinu Baštu, na reku Drinu, da se lepo provedu, ali svakako i bezbednosni aspekt je iznad svega...U pomoć su nam pritekli pored MUP-a Srbije, žandarmerija, SAJ Republike Srpske, imali smo medicinsko osoblje, spasioce, ronioce koji nisu Bogu hvala imali posla", rekao je Milan Đurić, direktor TO Tara-Drina, Bajina Bašta.

Spust Drinom je centralni događaj četvorodnevne Drinske regate. Koncert Riblje čorbe i Partibrejkersa staviće tačku na manifestaciju tokom koje se u varoši na Drini okupi tri, četiri puta više gostiju od broja stanovnika.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво