Читај ми!

Jastrebac, mesto za avanture i odmor u srcu Srbije

Kao i u svetu, i kod nas je sve privlačniji koncept aktivnog odmora za one koji vole fizičke izazove, neguju zdrav duh i svoje slobodno vreme žele da provedu u prirodi. Planina Jastrebac je vazdušna banja, osunčana je cele godine i ima mnogo vidikovaca.

Jastrebac je planina breza, stoletne bukove šume, blage klime i lekovitog bilja. Bajkoviti pejzaži, na samo dvadesetak kilometara od Kruševca, ovih sunčanih februarskih dana privukli su brojne goste.

Najveća atrakcija i simbol Jastrepca je jezero oko koga je izgrađen turistički centar. Na ovoj planini sve je prilagođeno aktivnom odmoru.

„Obogatili smo naš kompleks mnogobrojnim sadržajima, kao što su teren za mini-golf, teretana na otvorenom i klizalište koje će raditi i zimi i leti. Svakako je tu i nezaobilazni avantura park koji je biser našeg rizorta“, kaže Marko Belojica, hotelijer na Jastrepcu.

„Organizujemo porodične šetnje, na planini Jastrebac, dva puta mesečno, koje su prilagođene deci i odraslim osobama, rekreativcima i početnicima u planinarenju. Cilj je da se kroz te porodične šetnje promoviše zdrav stil života“, ističe predsednik Planinarskog kluba „Jastrebac“ Ljubiša Zdravković.

Jastrebac je stanište evropskog jelena i divlje svinje. Od planinarskog doma do uzgajišta divljači „Lomnička reka“ stiže se laganom šetnjom, za pola sata.

Na Jastrepcu je uređeno 300 kilometara planinarskih staza koje spajaju Pomoravlje sa Toplicom. Prokupačkom kosom i Velikim grebenom, na ovoj planini, od Đulice do Bele stene, prolazi i čuveni evropski pešački put E7.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво