Читај ми!

Zašto je Vrnjačka Banja kraljica banjskog turizma

Po broju noćenja Vrnjačka Banja je već godinama kraljica banjskog turizma. Ali gosti ne dolaze samo radi lečenja već i zbog kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Okružena Gočom i Gledićkim planinama, sa desetinama hektara parkova, Vrnjačka Banja je leti oaza svežine i zdravlja.

Pored sedam lekovitih mineralnih izvora, gostima je na raspolaganju tridesetak bazena i drugi sadržaji za odmor i rekreaciju.

Ulagalo se puno. Unapređeni su smeštajni kapaciteti, obogaćena ponuda. Festivalsku sezonu otvara Vrnjački karneval, uz „Guču" i „Egzit", najveća turistička manifestacija u zemlji.

„Sam karneval će biti održan od 11. do 18. jula a ta glavna, velika međunarodna povorka 17. 7. kada nas očekuje preko 50 učesnika iz cele Evrope. Doći će i Brazilke koje će napraviti da u Vrnjačkoj Banji bude onako jedna prava karnevalska atmosfera kao u Rio De Žaneiru, tako da se jako radujemo", kaže Mina Stanojević iz TO „Vrnjačka Banja".

Za ljubitelje prirode i aktivnog odmora mogućnosti su brojne. U samoj banji i na obližnjem Goču.

„Prvi put smo ovde , zadovoljni smo. Oduševljeni smo i vazduhom, prija i nama, prija i bebi", rekla je Ivana Stančić iz Beograda.

Piknik na 1.000 metara nadmorske visine, kraj jezera Selište, pešačke i biciklističke ture i vožnja kvadovima kroz živopisne planinske predele - samo su deo ponude.

„Naša najduža i najzanimljivija tura je tura od planine Goč do planine Stolovi gde mogu da se vide divlji konji. To je nešto što je najveća atrakcija i nešto što goste zaista ostavlja bez daha kada dožive takav dan sa nama", ispričao je Andrija Đurđević iz Avanturističkog centra Goč.

„Ovo je zaista destinacija koja pruža sve vrste odmora na jednom mestu, upravo one koje mi i promovišemou našoj promotivnoj kampanji. A to je aktivan odmor, odmor u prirodi, kulturno istorijsko nasleđe i gastronomija", istakla je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Na rastanku zajednička slika sa vidikovca Krst. Za uspomenu, i poziv svima da ovoga leta posete Goč i Vrnjačku Banju.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара