Читај ми!

Vožnja katamaranom po Tamišu

Turistička organizacija Pančeva otvara novu sezonu vožnje katamaranom po Tamišu. Vozi se redovna tura do Preobraženjske crkve i svetionika, a nova ruta je do obližnje Jabuke i Glogonja.

Od kad je 2017. godine, po želji građana, kupljen katamaran za Turističku organizaciju Pančeva, prevezlo se više od 10 hiljada putnika. Turisti su zainteresovani da čuju priču iz istorije Pančeva, vide stara zdanja kraj reke i obiđu jedinstvene svetionike na ušću u Dunav.

Da je sve veća zainteresovanost za nautički turizam govori i podatak da na keju ima više od dve hiljade plovila. Ponekad se dese i nezgode, a jednu je nedavno sprečila ekipa Turističke organizacije.

„Bilo je nevreme,duvao je jak vetar, otkačio se brod, sva sreća nije udario u prevodnicu i kapiju, mada je oštetio pojedina plovila", rekao je Nikola Stoiljković, direktor Turističke organizacije Pančevo.

Grad Pančevo nastavlja ulaganja u nautički turizam.

"Motori, koji su bili postavljeni na katamaranu, nisu bili dovoljno jaki da bi mogli da ispune sve zahteve za nove rute, koje je Turistička organizacija predložila, zato smo mi opredelili dva miliona dinara za dva nova motora, koji su montirani", istakao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Svake godine, pred početak sezone, Turistička organizacija čisti Tamiš od ušća do železničkog mosta.

"Imamo određena stabla, koja su preko zime pala u plovni put, to ćemo u saradnji sa Vojvodinašumama da očistimo, da izvadimo I napravimo prohodnost, kako za naš katamaran, tako I za sve ostale sugrađane", Nikola Stoiljković, direktor TO Pančevo.

Do početka leta srediće se i gradski kej, biće rekonstruisane staze, mobilijar i rasveta. Uvedena je tura do Jabuke i Glogonja, a u sezoni će raditi i linija do kupališta Bela stena.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво