Читај ми!

Kafa iz porcelanskih šoljica (ponovo) u nemačkim vozovima

Korisnici usluga nemačkog prevoznika „Dojče ban“ od sledeće godine moći će da se opredele za višekratne šolje, tanjire i činije za hranu i piće. Ovaj korak deo je kompanijinog šireg ekološkog plana.

Putnici koji se opredele za „Dojče ban“ (Deutsche Bahn), od sledeće godine, tokom putovanja moći će da piju kafu iz porcelanskih šoljica, najavio je nemački železnički operater, koji nastoji da smanji količinu otpada pri poslovanju.

„Visokokvalitetni porcelan ili staklo“ biće jedna od opcija koje će putnici imati u vozu pri naručivanju hrane i pića na međugradskim i superbrzim relacijama, navodi se u saopštenju kompanije.

Šolje, tanjiri i činije za višekratnu upotrebu biće ponuđene kupcima besplatno i bez depozita za sve porudžbine iz bistroa vozova. Plastična i kartonska ambalaža i dalje će biti dostupna na zahtev kupaca.

Promena u „Dojče banu“ u skladu je sa pravilima koja će u Nemačkoj stupiti na snagu 1. januara.

Od sledeće godine restorani i kafići svoje proizvode za višekratnu upotrebu moraće da nude u pakovanjima. Pakovanje za jednokratnu upotrebu neće biti zabranjeno, ali alternativa mora biti ponuđena besplatno.

Kao deo svojih napora da smanji svoj uticaj na životnu sredinu, od marta je više od 50 odsto jela koja se nude u vozovima „Dojče bana“ bilo vegansko ili vegetarijansko.

Nemački prevoznik postavio je cilj da do 2040. godine bude neutralan kad je reč o emisiji ugljenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи