Читај ми!

Sankcije uvedene i za ruske mačke

Međunarodna federacija uzgajivača mačaka (Federation Internationale Feline – FIFe)odlučila je da, zbog situacije u Ukrajini, zabrani učešće mačaka iz Rusije na međunarodnim takmičenjima.

Mačke, čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji, neće moći da učestvuju na izložbama i takmičenjima Međunarodne federacije uzgajivača mačaka (FIFe), a neće moći ni da se registruju u knjizi pedigrea te organizacije.

„Izvršni odbor FIFe šokiran je i užasnut time što je vojska Ruske Federacije izvršila invaziju na Ukrajinu i započela rat. Mnogi nevini ljudi izgubili su život, mnogi su ranjeni ili su primorani da napuste svoje domove“, navodi se u objašnjenju ove organizacije, zbog čega su uvedene sankcije za ruske mačke.

Kako se dodaje, FIFe će organizovati donacije kako bi pomogli uzgajivačima mačaka u Ukrajini.

FIFe je međunarodna organizacija sa sedištem u Parizu i čini je 41 član iz 39 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike. Svake godine organizuje više od 700 događaja, na kojima ukupno bude izloženo 200.000 mačaka.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи