Читај ми!

Lutajući Voli, najpoznatiji morž, vratio se na Island posle pređenih 5.000 kilometara

Posle letnjeg odmora u Irskoj, Španiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji, morž Voli se vratio na Island, gde će provesti zimu.

Voli je arktički morž i težak je 800 kilograma. Nije viđen više od tri nedelje, a posmatrači i zaštitnici životinja počeli su da gube nadu da će ga ponovo videti.

Ipak, društvo "Seal Rescue Ireland" navodi da su ga spazili na Islandu i identifikovali po ožiljcima na prednjim perajima.

Lutajući Voli, kako je prozvan, prešao je oko 4.000 kilometara pre nego što je pre nekoliko nedelja stigao u Irsku, a činjenica da je stigao do Islanda znači da je proputovao dodatnih 900 kilometara.

Viđen je na Islandu kako se baškari u moru, izlazi na ukotvljene čamce i leškari u njima. Srećom, nijedan nije potopio.

„Zahvalni smo mnogim ljudima koji su pružili podršku Voliju i omogućili mu da se odmori i skupi snagu dok posećuje naše obale na svom veličanstvenom putu“, poručili su iz irskog Društva za zaštitu foka i morževa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво