Čitaj mi!

Karantin lansirao u stratosferu cene rasnih pasa

Mladunci popularnih skupih rasa pasa porasla je više nego dvostruko tokom pandemije koronavirusa i sada u proseku dostižu i 2.000 evra!

Najpopularnije rase zabeležile su još vrtoglaviji rast cena, a ti štenci se često prodaju za 3.000 funti (oko 3.300 evra) ili više, pokazuju podaci sa internet tržišta, javlja Bi-Bi-Si.

Organizacije za zaštitu životinja upozorile su da bi visoke cene mogle podstaći nehuman uzgoj, krijumčarenje ili krađu pasa.

Takođe, ukazuju na moguće probleme nakon što se novopečeni vlasnici pasa koji rade od kuće jednog dana vrate na posao, to jest kada budu mnogo manje kod kuće.  

Interesovanje za kućne ljubimce poraslo je nakon karantina koji je uveden krajem marta zbog pandemije koronavirusa, a velika potražnja navela je mnoge uzgajivače da podignu cene štenaca.

Podaci sa sajta Pets4Homes, zasnovani na oko 150.000 oglasa, pokazali su da je prosečna cena mladunaca popularnih rasa od marta do septembra iznosila oko 1.883 funte (oko 2.050 evra).

U istom periodu prošle godine prosečna cena je bila bezmalo 1.000 funti niža – 888 funti (oko 970 evra).

Na listi pasa čije su cene najviše porasele su: koker španijel, džek rasel, kokapu, border koli, kavalirski španijel kralja Čarlsa, kavapu, labrador retriver, engleski springer španijel, jorkširski terijer i ši-cu.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 20. sep 2020, 10:29) - anonymous [neregistrovani]

Šaptač

Ako je vjerovati Cesar Millanu (i svakom drugom dreseru), sa radom, znanjem i ljubavi prema zivotinjama se vrlo brzo popravi karakter psa. Osim toga u azilima nisu samo odrasli psi sa (ne)karakterima. Ali za mnoge je pas (kucni ljubimac) djecija igracka, a igrcka ko igrcka brzo se izgustira.

(subota, 19. sep 2020, 20:59) - David [neregistrovani]

Štenci

Slažem se, ali treba razumeti da ima razlike između štenca (rasnog ili ne) koga sami odgajate od početka, i odraslog psa u azilu, kome nažalost ne znate karakter!

(subota, 19. sep 2020, 14:45) - Sasa uSas [neregistrovani]

Psi

Tako iz"ljubavi" uzmu (kupe) za veliki novac za nase pojmove pse,i posle ih izbace na ulicu.A na ulici maltretiranje i mucenje.Ne uzimajte pse zbog pomodarstva vec iz ljubavi prema njima.

(subota, 19. sep 2020, 14:45) - anonymous [neregistrovani]

Svaki pas je lep

Ulice nam pune izgladnelih pasa, a ljudi kupuju. Bravo, velika smo gospoda postali.

(subota, 19. sep 2020, 13:45) - anonymous [neregistrovani]

Dok je pasa...

...pardon, ovaca bice i vune. Puni azili i ulica napustenih pasa, resnih i manje rasnih, izvolite. Za pravog ljubitelja zivotinja koji ne boluje od statusa nije vazan "pedigre".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">