Još nam samo asteroid fali – veverica pozitivna na bubonsku kugu u Koloradu

Nesrećna veverica u Koloradu bila je pozitivna na testu za bubonsku kugu, a usred čitave situacije sa pandemijom koronavirusa vest o pojavi kuge izazvala je brojne reakcije.

Otkriće zaraženog glodara objavio je Zavod za javno zdravlje okruge Džeferson u Koloradu, a veverica je prvi slučaj kuge u SAD ove godine.

Kuge ja jedna od najzaraznijih bolesti u istoriji i izaziva je bakterija yersinia pestis, koju sa glodara i manjih životinja prenose inficirane buve.

Zloglasna bolest koja je tokom istorije pobila desetine miliona ljudi i izazvala tri pandemije, danas je veoma retka i najčešće se javlja u Africi. Oko hiljadu slučajeva širom sveta se zabeleži svake godine.

U SAD je posebno retka, a u prošlom veku registrovano je manje od 1.000 slučajeva.

Iako je verovatnoća od izbijanja masovne zaraze kuge na američkom tlu skoro na ravna nuli, vest o nesrećnoj veverici izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Mnogi su se u sumornoj atmosferi pitali da li je moguće da još nešto loše pogodi svet – još samo fali zombi apokalipsa ili udar meteorita.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи