Policija u Indiji uspela da skloni ljude sa ulica, ali ne može majmune

Dvonedeljni policijski čas u trajanju od 24 sata uveden u Indiji zbog epidemije koronavirusa smanjio je zagađenje vazduha za 70 odsto, tako da se prvi put posle 30 godina mogu videti vrhovi Himlaja sa udaljenosti od 200 kilometara. Ulice su opustele od ljudi, ali su na njih pohrlile razne divlje životinje.

Smanjenjem broja automobila na ulici, osim što su nestale velike saobraćajne gužve, vazduh je postao toliko čist da su stanovnici Indije, po prvi put posle 30 godina, ugledali Himalaje koje inače sakriva gusti smog.

„Skoro četiri miliona mopeda je svakodnevno van upotrebe i milioni vozila. Vazduh je čist, kontrole česte, a propuštamo samo hitne slučajeve“, kaže Širi Parabat, šef policije u Mumbaju.

Stotine majmuna izašlo je na ulice širom Indije i tako iskoristilo nedostatak gužve, pošto se zemlja već nedelju dana nalazi u potpunoj blokadi. U finansijskoj prestonici, Mumbaju, viđeni su i paunovi koji su se popeli na automobile, a u Delhiju su viđeni brojni majmuni koji sa kravama i psima lutalicama krstare prestonicom.

„Situacija uopšte nije naivna, naročito kada patrola naleti na čopor majmuna. Oni su agresivni i gladni. Jedu sve što stignu, od ukrasnog sočnog cveća do voća i povrća koje nije na vreme sklonjeno sa ulice. Kada su grupe veće puca se u vazduh ili se bacaju dimne bombe da bismo ih rasterali“, dodaje Parabat.

Policija je pronašla još jednu metodu za teranje majmuna iz centra grada. Policajci se prerušavaju u životinje i tako ih teraju. Majmune je zabranjeno ubijati, kao i ostale životinje koje zalutaju u grad jer se ne nalaze u šumi. U pojedinim selima mnogo više strahuju od poseta tigrova koji su ove godine veoma aktivni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи