Poziv mladim naučnicama da se prijave na konkurs jubilarnog ciklusa programa „Za žene u nauci“

Mlade žene koje se bave naučnoistraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka mogu da konkurišu za nacionalne stipendije u okviru svetski poznatog programa Loreal – Unesko „Za žene u nauci“. Konkurs za 2020. godinu otvoren je do 31. marta ove godine.

U okviru ovogodišnjeg, desetog ciklusa ovog programa u Srbiji, najtalentovanijim naučnicama biće dodeljene tri stipendije, po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Za stipendije programa „Za žene u nauci“ mogu da konkurišu naučnice koje se bave istraživanjima u oblasti prirodnih nauka, imaju do 35 godina i upisane su na doktorske studije ili su ih već završile. Prijave se podnose elektronski, a na veb-sajtu www.zeneunauci.co.rs moguće je naći detaljnije informacije o samom programu i načinu prijavljivanja, uključujući prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2020. godinu.

Svake godine stipendije se dodeljuju radi daljeg naučnog i profesionalnog usavršavanja mladih naučnica, pružajući im podršku da, u trenutku koji je možda preloman za njihovu naučnu karijeru, unaprede svoj rad i nastave da se bave naukom u Srbiji.

Ovim programom je do sada, za izvrstan naučnoistraživački rad, stipendirano 26 srpskih naučnica, a ukupan iznos prelazi petnaest miliona dinara. 

broj komentara 0 pošalji komentar