Otvorena „ambasada“ Petnice u Beogradu

Izložba Istraživačke stanice Petnica „Korak u nauku“ svečano je otvorena u sredu, 19. februara, u Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti.

Ova svojevrsna beogradska ambasada naše prestižne obrazovne institucije omogućiće svim zainteresovanima da se do 3. marta upoznaju sa programima Istraživačke stanice i rezultatima malih naučnih projekata njenih polaznika u 2019. godini.

Direktor Petnice Vigor Majić je čestitao svim polaznicima i njihovim mentorima na velikom trudu, marljivosti i rezultatima koji se sada nalaze i pred širom javnosti, u svojevrsnoj ambasadi Petnice unutar SANU i Beograda.

Akademik Zoran Petrović je na svečanom otvaranju izložbe rekao da se na predstavljenim naučnim posterima vide „ozbiljnost mentorskog rada, posvećenost srednjoškolaca u razumevanju naučnih fenomena i temeljnost u istraživanju i radu, što može biti za primer i nekim starijim pojedincima“.

Na izložbi će biti predstavljeno više od 80 istraživačkih radova mladih polaznika petničkih obrazovnih programa realizovanih tokom 2019. godine. Srednjoškolci su se bavili temama iz oblasti antropologije, arheologije, astronomije, biologije, biomedicine, geografije, geologije, društveno-humanističkih nauka, elektronike, istorije, lingvistike, matematike, psihologije, računarstva, fizike i hemije.

broj komentara 0 pošalji komentar