Kongres estetske medicine u Aranđelovcu

U Kristalnoj sali hotela „Izvor” u Aranđelovcu, od 23. do 27. maja održao se Internacionalni kongres antiejdžing i estetske medicine. Podršku Kongresu pružili su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Evropski centar za mir i razvoj Univerziteta UN i Evropska akademija nauka. Tom prilikom održani su i Šesti internacionalni kongres balneoklimatologije i Prvi kongres hiperbarične medicine Srbije.

Predsednik Naučnog odbora prof. dr Tomislav Jovanović istakao je da su „životne navike, uslovi života u tehnološkom razvoju savremenog doba potencirali problem starenja".

Kongres je okupio veliki broj stručnjaka iz Srbije, BiH, Hrvatske, Francuske, Belgije, Grčke i SAD, koji su u okviru svojih oblasti predstavili rezultate i najnovija saznanja iz oblasti fiziologije starenja, najsavremenijih hirurških procedura, postupaka nutricije, suplementacije, estetske i ʼantiejdžingʼ medicine, ginekologije, te saznanja o vekovima primenjivanim prirodnim lekovitim sredstvima (lekovitoj vodi, lekovitom gasu, peloidu) i važnosti nadoknade molekulskog kiseonika.

Na Kongresu su predstavljena i savremena tehnološka, farmaceutska i kozmetička znanja. Aktivno učešće su uzeli i fizioterapeuti, medicinske sestre, tehničari, intenzivisti, nutricionisti i kozmetičari.

Istovremeno, u okviru ovog kongresa, održan je i Šesti internacionalni kongres balneoklimatologije, kao i Prvi kongres hiperbarične medicine Srbije, u organizaciji Društva za baromedicinu Srbije.

Profesor Balestra primljen u Evropsku akademiju nauka

Prof. dr Kostantino Balestra je, nakon svog inauguralnog izlaganja na temu hiperbarične medicine u funkciji zdravlja, promovisan u člana Evropske akademije nauka. Profecop je jedan od najvećih svetskih stručnjaka u toj oblasti.

Predsednica Evropske akademije nauka baronesa Snježana Rajačić uručila je akademiku svečanu lentu i povelju, te je istakla da je snaga Akademije u njenim članovima, i da je danas bogatija za još jedno veliko svetsko ime iz oblasti medicine. Akademik Balestra je dobio podršku Akademije i njenih članova, koji su sa svojim multidisciplinarnim znanjima uvek na usluzi jedni drugima, te sarađuju na velikom broju nacionalnih i internacionalnih projekata iz različitih oblasti.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 04. jun 2018, 19:23) - Иван Лекић [neregistrovani]

Чувај здравље.

Благо онима који могу без медицине. Немоћ ове науке упознате тек када су вам достигнућа исте преко потребна. Међутим тек тада схватите у каквој заблуди сте живели.