Svetski dometi genitalne hirurgije u Srbiji

Početkom maja Beograd je bio domaćin Četrnaestog kongresa evropske asocijacije mikrohirurga, na kome su učestvovali najugledniji mikrohirurzi iz celog sveta. Među našim stručnjacima, na Kongresu je učestvovao i dr Vladimir Kojović, lekar Instituta za majku i dete, specijalista dečje hirurgije i urologije, sa kojim smo razgovarali za Internet portal RTS-a.

Dr Vladimir Kojović radi i kao asistent na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, a hirurgijom se bavi punih 18 godina, tokom kojih je izveo više od 3.500 najrazličitijih operativnih zahvata.

Tokom svog usavršavanja radio je na prestižnim klinikama u Italiji, Švedskoj, Velikoj Britaniji, SAD. Kao posebno polje interesovanja ističe genitalnu rekonstruktivnu hirurgiju, koju je učio od pionira te oblasti u svetu ‒ čuvenog osnivača beogradske škole genitalne hirurgije, prof. Save Perovića.
Zvanje doktora nauka naš sagovornik je stekao na beogradskom Medicinskom fakultetu na temu operativnog lečenja suženja uretre.

Prirodom svog posla, stečenim zvanjem i iskustvom, dr Kojović je u mogućnosti da u svom stručnom radu obuhvati i pedijatrijsku i odraslu populaciju.
Autor je i koautor velikog broja radova u svetski priznatim časopisima, kao i u knjigama o genitalnoj hirurgiji.
Za svoj rad dobio je više nagrada i priznanja na međunarodnim skupovima urologa.

Poslednjih godina svoje znanje i iskustvo prenosi na mlađe kolege iz zemlje i inostranstva koji dolaze u Beograd radi sticanja novih znanja i veština.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 27. maj 2018, 16:45) - Sladjana [neregistrovani]

Doktor

Svetski, a nas... Genije!

(nedelja, 27. maj 2018, 10:33) - Nenad Delic [neregistrovani]

Dr Kojovic

Dr Vladimira Kojovicu dugujemo ogromnu zahvalnost za uspješnu operaciju naše ćerke Jovane.

(nedelja, 27. maj 2018, 10:26) - anonymous [neregistrovani]

Честитка

Свака част, Владимире! Честитамо! Све најбоље теби и твојима желе Милинковићи