Читај ми!

Mask odlaže ponovno uvođenje plavog znaka verifikacije: Možda naredne nedelje, a možda i ne

Novi vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask rekao je da kompanija odlaže ponovno uvođenje pretplate na plavi štriklirani znak na nalozima na toj društvenoj mreži.

Ilon Mask je u svom tvitu naveo da se ponovno pokretanje pretplate na plavi štriklirani znak, koji potvrđuje autentičnost nečijeg profila, odlaže dok se „ne poveća poverenje u sistem zaustavljanja lažnog predstavljanja“.

Kako je dodao, verovatno će se za profile organizacija koristiti druga boja za štriklirani znak kako bi se razlikovali od pojedinaca.

Željeni plavi štriklirani znak ranije je bio rezervisan za proverene naloge političara, poznatih ličnosti, novinara i drugih javnih figura.

Opcija pretplate, otvorena za svakoga ko je spreman da plati, predstavljena je ovog meseca kako bi pomogala kompaniji Tviter da poveća prihod dok se Mask bori da zadrži oglašivače.

Tviter je odložio nedavno najavljenu odluku da se uvede mesečna pretplata za plavi štriklirani znak od osam dolara, zbog rasta broja lažnih naloga. Najbogatiji čovek sveta prvobitno je nameravao da tu usugu naplaćuje čak 20 zelenih novčanica.

Ta usluga trebalo je da bude ponovo pokrenuta 29. novembra.

Međutim, na internom sastanku Mask je navodno rekao da će uvođenje plaćene verifikacije biti odloženo dok se pouzdano ne uspostavi zaštita od imitatora.

„Možda lansiramo naredne nedelje, a možda i ne“, rekao je Mask, prema pisanju sajta The Verge.

Mask je, takođe, naglasio da je Tviter samo prošle nedelje stekao 1,6 miliona korisnika, što je opisao kao „još jedan rekord svih vremena“.

Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije kao što su „Dženeral motors“, „Mondelez internešenel“, „Folksvagen“, privremeno su prekinuli oglašavanje na platformi, dok pokušavaju da se „izbore sa novim šefom Tvitera“.

Takođe se procenjuje da su stotine zaposlenih na Tviteru dale otkaz protekle nedelje, nakon Maskovog roka da se do četvrtka prijave za „dugačko radno vreme visokog intenziteta“ ili da odu.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво