Čitaj mi!

Na čudnim plimama – Mask sahranio Tviter, podigao gusarsku zastavu i privremeno zaključao kancelarije

Zaposlenima u „Tviteru“ rečeno je da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene, piše Bi-Bi-Si. U međuvremenu, vlasnik kompanije Ilon Mask postavio je gusarsku zastavu sa svog naloga, a ubrzo i mim sa sahranjenim „Tviterom“, pa se mnogi pitaju šta se tačno dešava iza kulisa jedne od najvećih društvenih mreža na svetu.

U poruci, u koju je Bi-Bi-Si imao uvid, navodi se da će kancelarije kompanije biti privremeno zatvorene i da će biti otvorene u ponedeljak. Razlog za zatvaranje nije naveden.

Takođe, zaposleni se mole da se povinuju politici kompanije tako što o poverljivim informacijama neće razgovarati na društvenim mrežama ili sa novinarima.

Kao da čitava situacija u Tviteru nije dovoljno čudna, Mask je sa svog naloga na mreži postavio gusarsku zastavu bez ikakvog daljeg komentara. Ubrzo posle toga postavio je i mim na kom aludira da je stari „Tviter“ sahranjen.

Pre dva dana Independent i Vašington post su preneli da je zaposlenima u „Tviteru“ rečeno da će morati da rade duge smene visokim intenzitetom ili da napuste kompaniju.

U imejlu se zahtevalo da radnici, ako žele da ostanu u kompaniji, moraju odmah da se izjasne da prihvataju nove uslove. U protivnom, dobiće otkaz uz tri mesečne plate.

Početkom meseca, novi menadžment „Tvitera“ otpustio je 50 odsto radne snage.

Današnje obaveštenje o privremenom zatvaranju kancelarija dolazi u trenutku kada veliki broj zaposlenih nije pristao na nove tražene uslove i dao otkaz.

Na Tviteru je počeo i da trenduje haštag #LoveWhereYouWorked uz salutirajući emodži kao znak da napuštaju kompaniju.

Bivši radnik, koji je za Bi-Bi-Si govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da „kada se prašina slegne, u kompaniji će verovatno ostati manje od 2.000 radnika".

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 18. nov 2022, 10:16) - cryptolord [neregistrovani]

promene u kripto valutama

Covek prati i kripto svet i komentarise ga. Takodje prilagodjava politike koriscenja te mreze. Konsolidovace firmu sa Teslom i zaposleni u Tesli ce preuzeti deo poslova nekadasnjih tviterasa koji su dobili otkaze.

To je glavna ideja kod ove konsolidacije.

(petak, 18. nov 2022, 09:08) - anonymous [neregistrovani]

Elon the king

Najveci kralj, a covek je lepo uneo sudoperu samo niko nije znao da to predstavlja da ce sve da ih propusti kroz istu, tacnije u kanalizaciju. Idemo Elone samo cepaj