Читај ми!

Donald Tramp pokreće svoju društvenu mrežu Istina

Bivši američki predsednik Donald Tramp pokrenuće sopstvenu aplikaciju za društvene mreže TRUTH Social (ISTINA), za koju je rekao da će se „suprotstaviti velikim tehnološkim kompanijama“, poput Tvitera i Fejsbuka koje su mu zabranile pristup svojim mrežama.

TRUTH Social će pokrenuti nova kompanija koja je nastala spajanjem "Trump Media and Technology Group" i kompanije koju će preuzeti SPAC, navodi se u saopštenju za javnostu koje su objavile obe organizacije.

„Živimo u svetu u kome talibani imaju ogromno prisustvo na Tviteru, ali je vaš omiljeni američki predsednik ućutkan. To je neprihvatljivo“, naveo je Tramp u pisanoj izjavi koja je bila deo zvaničnog saopštenja.

„Uzbuđen sam što ću uskoro poslati svoju prvu ISTINU na TRUTH Social-u. TMTG je osnovan sa misijom da svima da glas. Radujem se što ću uskoro početi da iznosim svoje stavove na TRUTH Social -u i obračunam se sa Big Tekom“, dodao je Tramp.

Društvena mreža, čije beta testiranje treba da započne sledećeg meseca, a potpuno uvođenje u prvom tromesečju 2022. godine, prva je od tri faze u planovima nove kompanije, nakon čega će da slede pretplatničke usluge videa na zahtev pod nazivom TMTG+ koja će imati zabavne sadržaje, vesti i podkast.

Kako navode na svojoj veb-stranici, kompanija predviđa da će se na kraju takmičiti sa Amazonovim servisom i Gugl klaudom.

„Toliko dugo su Big Tek kompanije potiskivale konzervativne glasove“, rekao je sin bivšeg predsednika, Donald Tramp mlađi, u intervjuu za Foks njus. „Moj otac je potpisao ugovor o spajanju kako bi formirao ono što će na kraju biti Trampova medijska i tehnološka grupa i TRUTH Social – platforma na kojoj će svi moći da izraze svoje stavove“, naglasio je Tramp mlađi.

Tviter, Fejsbuk i druge platforme društvenih mreža zabranile su Trampu svoje usluge posle upada njegovih pristalica u američki Kapitol. Do ovih protesta je došlo posle Trampovog govora u kojem je tvrdio da je njegov izborni gubitak posledica prevare, tvrdnje koju su odbacili sudovi i zvaničnici predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво