Читај ми!

„Stori“ stigao i na Tviter, korisnici zbunjeni

I poslednji bastion je pao. Objava sa rokom trajanja, nakon „Linktina“, stigla je sredinom novembra i na „Tviter“. Korisnici su zbunjeni jer, makar u Srbiji i regionu, jedna od čestih opaski na ovoj društvenoj mreži je „Nije ti ovo Instagram“ za koji se najviše vezuje ova vrsta objave.

Stori, objava koja nije na mestu gde se nalaze druge objave i nestaje nakon određenog vremena, prvi je, još davne 2013. godine, imao Snepčet. Ipak, svetsku slavu doneo mu je Instagram, tri godine kasnije.

Votsap se potrudio da bude u toku sa novinama pa je u februaru 2017. godine uveo Status. Samo mesec dana kasnije Fejsbuk je omogućio svojim korisnicima ovu novinu koja gađa potrebu savremenog čoveka da bude obavešten o svemu i svačemu, to jest da nešto ne propusti (Fear of Missing Out).

Na iznenađenje mnogih, Linktin se ove jeseni odlučio na isti korak.  

I bi Instagram od Tvitera 

Tviter, za koji se verovalo da nikada neće da podlegne ovom „modnom trendu“, sredinom novembra uveo je Flits (Fleets), tvitove koji nestaju, i šokirao svoje korisnike. Makar u Srbiji.

Srpski tviteraši, ali i ekipa iz regiona skloni su da i na selfije reaguju komentarima „Nije ti ovo Instagram“, i Flits su dočekali gunđajući. 

Mnogo je negativnih komentara u kojima se ističe da je uvođenjem kopije Storija ubijen duh Tvitera, te da je i od ove mreže napravljen još jedan Instagram

Međutim, tviteraši ipak isprobavaju novu funkciju za koju „Tviter“ navodi da pruža mogućnosti objavljivanja teksta, fotografija, video-materijala i deljenja tvitova. Flit je vidljiv 24 sata, a takođe se, kao i u Storiju vidi ko ga je pregledao.

„Kroz testove koji su sprovedeni u Brazilu, Italiji, Indiji i Južnoj Koreji, utvrdili smo da  Flitovi čine da se ljudi lekše upuštaju u razgovor sa drugim korisnicima“, objasnili su direktor za dizajn u kompaniji, Džošua Haris, i menadžer za nove proizvode Sem Haverson u blogu.

Prava slika o tome koliko se Flit dopada korisnicima moći će da se stekne tek nakon perioda isprobavanja i navikavanja.

Eventualno povlačenje ovog noviteta ne može se očekivati u skorije vreme.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара