Iznenađenje – SAD tajno proizvele prototip novog lovca

Ratno vazduhoplovstvo SAD tajno je dizajniralo, proizvelo i testiralo najmanje jedan prototip lovačkog aviona nove generacije kao deo programa Sledeće generacije dominacije u vazduhu (NGAD), objavio je dr Vil Roper, asistent sekretara Ratnog vazduhoplovstva zadužen za tehnologiju i logistiku.

Vest o testovima novom američkog aviona odjeknula je svetom. Roper je postojanje prototipa prvo potvrdio novinarki portala Defense News tokom jedne konferencije.

„Već smo napravili demonstrator i testirali smo ga u letu. Srušili smo rekorde. Spremni smo da napravimo avion sledeće generacije na način na koji to nikada nije učinjeno ranije“, rekao je Roper.

Detalji i izgled novog aviona i dalje su nepoznati. To je prvi novi lovački avion SAD napravljen u poslednjih 20 godina, još od takmičenja između prototipa iks-32 i iks-35.

Ratno vazduhoplovstvo ima novi pristup razvoju i proizvodnji aviona, korišćen i za školski avion T-7A. Ističe se da to može da uštedi vreme i troškove za lovac sledeće generacije za 10 odsto.

Vil Roper je odbio da komentariše koliko je dosad proizvedeno prototipa, ko je proizvođač kao i kada je izveden prvi let.

Ne znaju se ni mogućnosti aviona, brzina, da li može da leti bez pilota...

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво