Читај ми!

„Motorolin“ legendarni model sada je još bolji – prepoznatljiv dizajn uz nove mogućnosti

Krajem prošle godine „Motorola“ je oživela čuveni model „rejzr“. Uz prepoznatljivi dizajn koji je kod mnogih probudio nostalgiju, telefon sada nudi mnoge mogućnosti u skladu sa zahtevima savremenih korisnika. Glavne novine su 5G tehnologija i znatno unapređeni spoljni ekran.

Kad je predstavljen oživljeni „rejzr“ već tada svi su znali da je to samo početak razvoja telefona na preklapanje za novo doba.

Osim ekrana koji se savija, velika prednost novog „rejzera“ bio je spoljašnji ekran koji je mogao da ispuni mnoge funkcije.

U međuvremenu su se pojavili još neki telefoni na preklapanje, ali je taj spoljašnji ekran ostao glavna prednost „Motorolinog“ modela. U kompaniji su to prepoznali i razvili su novi „rejzr 5G“ (Razr 5G) čiji je spoljašnji ekran još napredniji i koji korisnicima nudi brojne mogućnosti.

U kompaniji tvrde da nijedan drugi telefon na preklop ne nudi tako kompaktne dimenzije, ali i mogućnosti da se šalju poruke, učestvuje u video-pozivima i da se lako pristupa aplikacijama dok je telefon preklopljen.

„Motorola“ ističe da je kontrolu stavila u ruke korisnika. Spoljni displej ima poseban navigacioni meni, prilagođen Android 10 sistemu. Prostim prelaskom pristiju preko ekrana stiže se do glavnog menija.

Prelaskom prstiju nadole brzo se aktivira kamera, a prelaskom nalevo stiče se pristup svim aplikacijama. Dodatnim prelaskom prstima nalevo pristupa se prečicama koje omogućavaju pozive i slanje poruka omiljenim kontaktima.

Sada je na spoljnom displeju moguće i otkucati dužu poruku zahvaljujući kompletnoj tastauri koju nudi.

Ali tu nije kraj. Moguće je i pristupiti navigaciji, kao i muzičkim aplikacijama. NFC tehnologija omogućava bežično plaćanje i deljenje sadržaja.

Ako ste pomislili da je novinama koje donosi „rejzr 5G“ tu kraj, prevarili ste se. Dizajn je osvežen, ivice su sužene, a sistem šarki je unapređen. Tu je i čitač otiska prsta sa zadnje strane, a eleganciji telefona doprinosi polirano tri-de staklo.

Glavni displej ima 6,2 inča, a preklopni mehanizam je podvrgnut rigoroznim testovima kako bi uređaj bio pouzdan. „Motorola“ ističe da je „rejzr 5G“ dizajniran da bez problema izdrži 200.000 otvaranja, što znači, kako kažu, da bi naprednim korisnicima bilo potrebno pet godina da dostignu taj broj.

Naglašava se i poseban premaz koji štiti od ogrebotina i vodoodbijajuća barijera koja štiti telefon od slučajnih polivanja i kiše.

5G tehnologija i moćan procesor 

Ono što se otkriva već u samom nazivu telefona je 5G tehnologija koja u Srbiji još nije dostupna, ali korisnici koji kupuju telefon za narednih nekoliko godina trebalo bi to da uzmu u obzir. Za nesmetano funkcionisanje telefona zadužen je „Snepdragon 765g“ procesor.

Moćne performanse zabrinjavaju one kojima je bitno trajanje baterije, a njih je mnogo. „Motorola“ navodi da korisnici neće imati potrebe za punjenjem ceo dan.

Čini se da je danas najviše onih koji u prvi plan stavljaju kameru. Sistem senzora kod „rejzra 5G“, otvorenog ili zatvorenog, daje brojne mogućnosti. Glavni senzor ima 48 megapiksela i optičku stabilizaciju. Adut je i laserski autofokus.

Ono što je istaknuto kao prednost i kod prethodnog modela je mogućnost pravljenja kvalitetnog selfija glavnom kamerom, kada je telefon preklopljen.

Čini se da „Motorola“ ima razloga da se hvali novim „rejzerom“ i da bi mnogim korisnicima ovaj telefon mogao da bude zanimljiv. Naročito onima koji nisu bili potpuno sigurni da žele telefon na preklapanje posle oživljavanja čuvenog modela prošle godine.

Biće veoma zanimljivo kako će se „rejzr 5G“ pokazati na testovima i pratiti na kakav će prijem naići kod korisnika.

Najavljeno je da će u Srbiji biti dostupan ove jeseni, i da će se prodavati po ceni od 179.990 dinara.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво