Ni dvoslojna, ni troslojna, već maska pročistač vazduha

Maska koju najavljuje kompanija „El-Dži“ poseduje ugrađene ventilatore i filtere, slično onima koji se nalaze u kućnim pročistačima vazduha, a radi na baterije.

Kompanija „El-Dži“ novi proizvod – masku za lice na baterije – opisuju kao „prenosivi pročištač vazduha“, a ovaj aparat će omogućiti osobi koja ga nosi da udiše čist vazduh i u otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Predviđeno je da baterija u aparatu traje osam sati posle jednog punjenja, a samo prečišćavanje vazduha vršiće se pomoću dva H13 HEPA filtera, slična onima koji se koriste u kućnim aparatima iste namene. Ovi filteri mogu da „uhvate“ do 99.97 odsto čestica iz vazduha.

Maska će takođe biti opremljena sa dva ventilatora, kao i senzorom koji će rad da usklađuje sa brzinom disanja korisnika. Uz futrolu u kojoj se maska čuva dobija se i UV-LED svetlo koje ubija bakterije. Ova pametna futrola će moći i da se poveže sa mobilnom aplikacijom da bi korisnika obaveštavala kada mora da zameni filtere.

„El-Dži“ ovu masku pročistač nudi kao alternativu maskama za jednokratnu upotrebu, kao i pamučnim maskama domaće izrade sumnjivog kvaliteta. Ne postoje još uvek pouzdani podaci o tome koliko je ovaj aparat efikasan protiv širenja koronavirusa, međutim iz kompanije tvrde da „značajno“ blagotvorno deluje na zdravlje.

Predsednik kompanije Dan Song tvrdi da je „ovaj pročistač uzbudljiv dodatak našoj ponudi proizvoda za zaštitu zdravlja i higijene. U ovo vreme kada potrošači traže načine da učine svoju svakodnevicu bezbednijom i praktičnijom, važno je da nudimo rešenja koja im u tome vidljivo pomažu“, naglašava Song.

Maska će zvanično biti predstavljena sledećeg meseca na sajmu industrije IFA u Berlinu. Tačna cena i datum izdavanja su i dalje nepoznati.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара