Fortnajt objavio rat Eplu i Guglu i sprečio ih da kupe kajmak

Tvorci „Fortnajta“, najpopularnije igre na svetu, objavili su rat „Eplu“ i „Guglu“, nakon što su te dve kompanije skinule video-igru iz ponude u svojim onlajn prodavnicama, jer je studio „Epik gejms“ pronašao način da igrači zabiđu obaveznu proviziju na „Ep storu“ i „Gugl pleju“.

Fortnajt ne može više da se skine sa Ep stora i Gugl pleja, nakon što je razvojni studio „Epik gejms“ omogućio igračima da direktno plaćaju transakcije vezane za igru i zaobiđu plaćanje posredničkih provizija „Guglu“ i „Eplu“ u njihovim onlajn prodavnicama.

Korišćenjem nove Fortnajt ep aplikacije, igračima je omogućeno da direktno plaćaju „Epik gejmsu“ za usluge i dodatne mogućnosti i izbegnu plaćanje provizije od 30 odsto na svaku transakciju u Ep storu i Gugl pleju.

Ubrzo nakon što je „Epik gejms“ pustio u promet Fortnajt ep, Ep stor je zabranio aplikaciju, a posle toga i potpuno izbacio iz svoje ponude i Fortnajt.

Odgovor je odmah stigao iz „Epik gejmsa“ i to u obliku tužbe protiv „Epla“, u kojoj se tehnološki džin optužuje za „suzbijanje konkurencije i monopolističku praksu“.

„'Epl' je blokirao Fortnajt iz Ep stora, sprečavajući ljude da instaliraju i ažuriraju igru na uređajima sa iOS operativnim sistemima. 'Epl' namerno drži veće cene u svojoj prodavnici kako bi sebi obezbedio 30 odsto provizije na svaku transakciju. Blokiranjem Fortnajta 'Epl' sprečava 'Epik gejms' da igračima uštedi novac“, navode iz razvojnog studija.

Sa druge strane, „Epl“ je odgovorio da je „Epik gejms“ prihvatio pravila Ep stora, koja stvaraju uslove za poštenu utakmicu svih učesnika.

Posle „Epla“ na isti potez se odlučio i „Gugl“ blokirajući igru na Gugl pleju, na šta je usledila takođe tužba. „Gugl“ takođe na svaku transakciju u svojoj onlajn prodavnici naplaćuje proviziju od 30 odsto.

Kompanija je saopštila da ne može da zadrži Fortnajt u svojoj ponudi na Gugl pleju, jer krši njena pravila.

„Epik gejms“ je odlučio i da na društvenim mrežama potraži podršku objavljujući kratki orvelijanski klip u kojem poziva igrače da im se pridruže u borbi da spreče da 2020. godina postane 1984. - aludirajući na istoimeni kultni roman Džordža Orvela.

Ovo nije prvi put da „Epik gejms“ poteže pitanje provizija na onlajn prodavnicama. Studio se 2018. godine odlučio da Fortnajt izostavi iz ponude Gugl pleja i ponudi igračima mogućnost da igru direktno skinu od njih.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво