Dva ekrana jedan do drugog za 1.400 dolara – pokušava li „Majkrosoft" ponovo da izmisli telefon

Iako se i danas često čuju komentari da savremeni mobilni telefoni liče jedan na drugi, sve češće nailazimo na pokušaje proizvođača da ponude nešto drugačije i funkcionalno. Posle eksperimenata sa savitljivim ekranima mngogih proizvođača, „Majkrosoft" nudi telefon sa dva ekrana koji su jedan do drugog.

„Majkrosoftov“ Surface Duo se sklapa kao knjiga. Za razliku od nekih već poznatih uređaja drugih proizvođača koji imaju savitljive ekrane, Surface Duo ima dva odvojena tradicionalna ekrana koji su sinhronizovani.

Na medijskom brifingu gde je najavljen Surface Duo, „Majkrosoft“ je istakao da je reč o telefonu koji će završiti posao na sličan način kao što mnogi poslovni korisnici koriste podešavanja duplog monitora na personalnim računarima.

Na primer, u aplikaciji Teams, video-razgovor se događa na jednom ekranu dok se tekstualni čet prikazuje na drugom.

U aplikaciji Outlook, korisnik istovremeno može na jednom ekranu da čita mejl, a na drugom da odgovara.

„Ne pokušavam ponovo da izmislim telefon, ali verujem da je ovo bolji način da se obave poslovi“, rekao je Panos Panaj, „Majkrosoftov“ šef proizvodnje.

Korisnicima je omogućeno i simultano korišćenje aplikacija koje nisu „Majkrosoftove“, kao npr. upotreba Tvitera i Instagrama, ekran pored ekrana.

Moguće je i čitati knjigu na jednom ekranu dok na drugom hvatate beleške.

Panaj je rekao da je „Majkrosoft“ izabrao „Guglov“ operativni sistem jer pruža korisnicima pristup velikom Android ekosistemu mobilnih aplikacija.

„Gugl prodavnica je krucijalna“, naveo je. 

Narudžbine uređaja već su počele i za sada će biti dostupan samo na američkom tržištu. Cena će biti 1.399 dolara, a prodaja počinje 10. septembra.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 13. avg 2020, 13:19) - anonymous [neregistrovani]

Samo napred

Ti idi na selo ko ti brani i ne govori drugima sta je ispravno a sta ne.

(četvrtak, 13. avg 2020, 12:35) - anonymous [neregistrovani]

јооој

ајд екрани ал ово за белешке то се не прашта... ускоро ваља да очекујемо и хемијски телефон, са испуштањем мириса књиге или одашиљањем биоелектричних импулса са утиском мириса, наравно уз УСБ пруикључивање на себе, руке главу... бирамо село и традицију ипак, после толиких вишемесечних шат-даунова. Село још нико није искључио. телефон укључити само кад се мора. благодети мобилних комуникација. нема ме кад нећу.