„Samsungu“ za televizore potrebni „El-Džijevi“ LCD ekrani

Južnokorejski konglomerat „Samsung elektroniks“ započeo je pregovore sa konkurentskom kompanijom „El-Dži“ o kupovini LCD TV ekrana, u jeku najavljenog prelaska na proizvodnju nove generacije kvantum dot ekrana, otkrivaju dobro upućeni korporativni izvori.

Najava moguće saradnje stiže nakon što je „Samsung“ početkom ove godine najavio da će obustaviti proizvodnju LCD ekrana od 2021. godine i početi da proizvodi i ugrađuje kvantum dot ekrane (QDD quantum-dot display) u svoje televizore, prenosi agencija Jonhap.

Ekonomski analitičari procenjuju da bi ovaj poslovni sporazum između „Samsung elektroniksa“ i kompanije „El-Dži“ (LG) mogao biti vredan oko 850 miliona dolara.

Iako su ove dve kompanije konkurenti na svetskom tržištu, prethodno iskustvo je pokazalo da mogu uspešno da sarađuju jer je „Samsung“ 2017. godine kupovao ekrane od 65 i 75 inča upravo od kompanije „El-Dži“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи