Predstavljeni novi modeli – „Samsung“ prkosi fizici

Kompanija „Samsung“ predstavila je u Palati umetnosti u San Francisku nove modele pametnih telefona. Javnosti su prezentovani novi modeli iz „galaksi“ linije – „S20“, „S20+“ i „S20 Ultra“, kao i novi savitljivi telefon „Z Flip“.

Kompanija „Samsung“ predstavila je svoje nove flegšip uređaje iz „galaksi“ linije – „S20“, „S20+“ i „S20 Ultra“.

Kao najznačajniji novitet, iz kompanije su istakli novu kameru sa najvećim senzorom do sada koja funkcioniše na bazi veštačke inteligencije i pravi kvalitetne, oštre i svetle fotografije i u uslovima koji nisu idealni.

Značajno povećana rezolucija kamere rezultira sa mnogo više jasnih detalja koji pružaju brojne opcije pri uređivanju i isecanju fotografija, a iz kompanije ističu da je mogućnost zumiranja neviđena do sada.

Tvrde da je na modelima „S20" i „S20+" sliku moguće uveličati od 30 puta bez narušavanja kvaliteta, dok model „S20 Ultra" uveličava čak 100 puta koristeći kombinaciju optičkog zuma i veštačke inteligencije.

Modeli „S20“ i „S20+“ dolaze sa kamerom od 64 megapiksela, a „S20 Ultra“ sa čak 108 megapiksela. Osnovni model ima ukupno četiri objektiva, tri sa zadnje i jedan sa prednje strane, dok sledeća dva imaju još jedan objektiv dodatno. Svi omogućavaju snimanja u 8K rezoluciji.

Mogućnosti kamere novog telefona, kompanija „Samsung“ je demonstrirala tako što je jedan deo promocije novog modela bio sniman upravo njegovom kamerom.

Od 13. marta, modeli iz predstavljene serije biće dostupni po cenama od 1.000 dolara za model „S20“, 1.200 dolara za model „S20+“ i 1.400 dolara za model „S20 Ultra“. Prvi od njih ima ekran od 6,2 inča, drugi 6,7, a treći 6,9.

Iz „Samsunga“ ističu da novi modeli imaju 10 odsto veću bateriju od svojih prethodnika, a sva tri nova modela dolaze sa podrškom za 5G mrežu.

Unapređena su i iskustva video-poziva i mobilnog gejminga. 

Preispitivanje zakona fizike

Na početku događaja u San Francisku, „Samsung“ je predstavio i model „Z Flip“ koji je napravljen od savitljivog stakla. Njegov ekran veličine 6,7 inča sklapa se u kompaktnu kockicu koja lako staje na dlan jedne ruke i u svaki džep.

Kada je otovren, telefon se može koristiti pod različitim uglovima, kao laptop računar. I preklopljen telefon na sebi ima mali displej koji pruža uvid u datum, vreme, status baterije i omogućava brzo odgovaranje na pozive ili poruke, pa čak i pravljenje selfija.

Kada je u „fleks modu“, telefon se deli na dva ekrana veličine četiri inča od kojih jedan omogućava prikazivanje sadržaja poput fotografija ili video-snimaka, a drugi istovremeno i jednostavno upravljanje sadržajem.

Otvoren pod uglom od 90 stepeni, telefon sam stoji na površini što omogućava snimanje i fotografisanje u pokretu ili hvatanje širokih kadrova i to sve bez upotrebe ruku.

Iz „Samsunga“ ističu da ovaj model preispituje zakone fizike i korisnicima pruža potpuno novo iskustvo i doživljaj mobilnih telefona.

Po ceni od 1.380 dolara naći će se u prodaji 14. februara. Za početak će biti dostupan u 12 zemalja u „ogledalo ljubičastoj“ i „ogledalo crnoj“ boji. Nakon toga, biće predstavljen i u „ogledalo zlatnoj nijansi“, samo na odabranim tržištima.

„Samsung“ je predstavio i nove bežične slušalice „Buds+“ dizajnirane od strane kompanije AKG.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво