Kako radi aplikacija kojom pozivate svoj automobil

Kakva je to aplikacija koja omogućava da nam automobil dođe na poziv kao u filmovima. Funkcioniše u stvarnosti i naravno ima i svoje mane i prednosti.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naš kolega Dragan Milutinović istakao je da nam na novim putevima trebaju autonomni automobili koji će voziti bez vozača. Kompanija „Tesla“ već duže vreme u Americi ima automobil sa autonomnom vožnjom.

„Problem je samo kome naplatiti kaznu, vlasniku, vozaču ili automobilu. 

U Evropi su stvari malo drugačije, po zakonu za automobil u Evropi odgovara vlasnik, bez obzira što on ide sam“, rekao je Dragan Milutinović.

Kompanija „Tesla“, koja planira da sledeće godine dođe na naše tržište, napravila je jednu interesantnu aplikaciju.

„To je mogućnost da putem mobilnog telefona vi možete da pozovete svoj automobil. To smo davno videli u filmovima o  Džejmsu Bondu. Tesla je to napravio za obične ljude. To važi za parkinge koji su mapirani, i gde je brzina ograničena na 30 kilometaram na sat“, rekao je Milutinović.

Aplikacija funkcioniše u stvarnosti i naravno ima i svoje mane i prednosti. Džejms Bond je preteča dešavanja u autoindustriji.

Interesantna je priča o predsedničkim automobilima, o automobilu u kome se vozi kineski predsednik Si Đi Ping.

Automobili koji su ručno izrađeni, i koji se rade po porudžbini za predsednike, su tehnološki savršeni, a jedan od njih je i automobil predsednika kine Si Đin Ping-a.

„Kinezi se drže tradicije, to se videlo na njihovoj nedavno održanoj paradi. Automobil koji liči na ruske čajke iz sedamdesetih godina je ustvari najsavremeniji elektronski automobil koji postoji, ima elektroniku, blindiran je, ima kiseonik, može da bude zatvoren 12 sati, može da ide pod ruševinama, ima ometače za dronove. Ima ometače za navođene rakete“, istakao je Milutinović.

Kako dodaje unutrašnjost automobila je fascinantna izrađena je od ružinog drveta, kinezi su bukvalno napravili kompilaciju najboljeg sa istoka i zapada, i to je jedno od najsavremenijih vozila na tržištu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво