„Ajfon 7 plus“ ima dve kamere od po 12 megapiksela!

Najavljeno-potvrđeno: „ajfon 7“ i nešto veći „ajfon 7 plus“ će imati poboljšane kamere od 12 megapiksela, „plus“ varijanta čak dve, prednja je sa pet skočila na sedam megapiksela, postali su otporni na vodu i prašinu, dugme "Home" osetljivije, zvuk stereo, nema više analognog ulaza za slušalice... Cena „obične sedmice“ u SAD 649 dolara (32 gigabajta), naručivanje počinje u petak 9. septembra, a isporuka 16. septembra.

20.52 – Za kraj specijalnog događaja je ostavljena specijalna gošća... pevačica Sija! Naravno, uz svoje prepoznatljivo kostimirane plesače.

20.45 – Što se interne memorije tiče, ista je kod oba modela: 32GB, 128GB i 256GB. Cena „sedmice“ je u SAD ista kao „šestice“ koju je nasledila – 649 dolara. „Plus“ je 769 dolara. „Džet blek“ modeli se prave samo sa internom memorijom od 128 i 256 gigabajta.

20.43 – Fil Šiler koji se vratio na binu, ističe da nijedan „ajfon“ do sada nije imao bateriju kao „sedmice“. Čak dva sata duže nego što je 6S u proseku radio.

20.35 – Ugrađen je i procesor nove generacije, "A10 Fusion", 64-bitni, četvorojezgarni, što „ajfon“ stalno čini najbržim na tržištu – čak 40 odsto je brži od prethodnog modela A9. A10 će omogućiti korišćenje aplikacija koje jednostavno nije bilo moguće koristiti na mobilnim uređajima ranije. To je otprilike nivo konzole za igre na „ajfonu“.

20.30 – Još jedan novi proizvod je pokazan: nove bežične slušalice "Apple AirPods". Jer u „Eplu“ veruju u bežičnu budućnost.

20.27 – Ulaz za slušalice od 3,5 mm je zaista nestao. Njegovu ulogu će preuzeti konektor "900M Lightning" i adapter. Kažu da je bilo krajnje vreme da analogni konektor ostave iza sebe...

20.24 – Zvučnici su takođe poboljšani. Sada ih je dva u obe verzije, jedan gore i jedan dole, dakle, prvi put stereo zvuk kod „ajfona“. Dvostruko su jači od onih kod 6S.

20.21 – Iznenađenje... „Ajfon 7 plus“ ima dualnu kameru, odnosno dva puta po 12 piksela! Široki ugao, 28 mm na jednoj, plus telefoto 56 mm na drugoj. To će omogućiti mnogo bolje zumiranje.

20.19 – Prednja kamera je unapređena. "FaceTime HD" sada ima sedam megapiksela, umesto dosadašnjih pet.

20.14 – Međutim, kamera jeste brža, zahvaljujući svom ultrabrzom „mozgu“ – ISP čipu – ali i dalje ima svega 12 megapiksela.

20.10 – Kamera ja posebna priča. Novih šest elemenata u njenom sočivu omogućavaju ulazak više svetlosti. A četiri izvora svetla, dakle kvad LED blic, će dodati čak 50 odsto više svetlosti.

20.06 – Tu otpornost im omogućava IP67 standard zaštite. Sada nema problema ni kada vam upadne u ve-ce šolju, ne daj bože.

20.03 – Dugme "Home" je redizajnirano. Sada je osetljivo na jačinu dodira uz pomoć novog motora. Fil Šiler, direktor marketinga, ističe da su oba modela, sedam i sedam plus, otporna i na prašinu i na vodu.

19.57 – Da, zvaće se „ajfon 7“. Nešto najbolje što su ikada napravili! Za početak, ovaj veći će imati dualnu kameru. Očekivano. Aluminijumsko kućište, takođe. Crna površina, „nova crna“ boja nazvana „džet blek“ sa crnim logom. Kul. Uz već postojeće boje: zlatnu, srebrnu i metalik roze.

19.53 –  Konačno je na redu „ajfon“. Telefon sa kojim se porede ostali pametni telefoni. Zlatni standard industrije, tvrde. Kuk najavljuje i „Ios 10“, nešto najbolje do sada. Novi operativni sistem će obezbediti i "Home Kit" za kontolisanje svega po kući, i uskoro, čak 100 proizvoda raznih proizvođača sa mogućnošću kontrole.

19.24 – Kuk je upravo izneo neverovatan podatak – „eplov sat“ je u međuvremenu, tačnije prošle godine, dostigao drugo mesto među najprodavanijim brendovima satova, odmah iza „Roleksa“! A igra „Pokemon GO“ se sada može igrati i na satu. Pred kupcima će se uskoro naći Serija 2 satova, vodootporna tokom plivanja i ronjenja do dubine od 50 metara.

19.18 – Tim Kuk sada prelazi na temu Edukacija. On smatra da bi svaki učenik trebalo da ima mogućnost da kodira. Zato su napravili program koji se upravo tako zove – "Everyone Can Code".

19.10 – Gejming je najtraženiji... A „Nintendo“ i Super Mario od danas u njihovoj radnji! Na bini se pojavio Šigeru Mijamoto, autor čuvenog lika, i objasnio kako će se ubuduće njegova usavršena igrica koristiti na „ajfonovim“ uređajima, dok se, recimo, vozite metroom – može da se igra i jednom rukom.

19.03 – Kuk je na sceni. Poželeo je svima dobrodošlicu. Prešao je na priču o „Eplovoj“ radnji koja je zauvek, kako kaže, izmenila svet softvera i naše živote. Ponosan je na podatak da je 140 milijardi aplikacija skinuto preko njihove radnje.

19.00 – Veliki tehnološki događaj je počeo... video-snimkom na kojem se Tim Kuk, izvršni direktor, dovozi kolima! Vozi ga Džejms Korden. Sa njima je i muzičar Farel Vilijams.

18.10 – Ispred sale je već gužva!

Pre skoro tačno godinu dana, 9. septembra na sličnom događaju, samo u Centru „Flint“ u Kupertinu, američki tehnološki gigant je svet upoznao sa serijom 6S, novim „Epl“ TV-om i ogromnim „ajpedom pro“. 

Danas se u „Bil Grejem sivik auditorijumu“ (7.000 mesta) očekuju mobilni aparati koji izgledaju vrlo slično „šesticama“, ali sa unapređenim karakteristikama: biće vodootporni, imati bolju kameru, više memorije i brži procesor!

Šuška se i da će izgubiti 3,5 mm ulaz za slušalice, što nije baš oduševilo sve poklonike „ajfona“, koji će u tom slučaju biti primorani da koriste blutut varijantu.

Najavljene su i dve nove boje.

Značajna razlika je i dualna kamera na leđima veće „sedmice“, prva ove vrste kod „Epla“.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво