broj komentara 12 pošalji komentar
(utorak, 23. feb 2021, 14:18)
Kaja [neregistrovani]

A sad adio

Zbogom maestro.Bilo je zadovoljstvo raditi sa Vama.Vecna slava i hvala.

(utorak, 23. feb 2021, 14:41)
Jovo [neregistrovani]

Poslednji pozdrav iz Herceg Novog

Vojkan je pre svega bio meka, topla, nenametljiva slovenska duša, pa tek onda vanserijski maestro: dirigent, aranžer, kompozitor. Pratim njegov rad od davnih 70-tih kad je za beogradsko proleće radio mnoge aražmane i prve kompozicije i vremenom izrastao u velikana jugoslovenske i srpske muzičke scene. Njegovo ime biće zapisano zlatnom slovima u istoriji srpske muzičke scene. A sad adio, poslednji pozdrav plemenita slovenska dušo!!!

(utorak, 23. feb 2021, 15:17)
anonymous [neregistrovani]

Ух каква страшна вест

После најбољег кантаутора, отишао је у легенду и најбољи аутор песама, композитор и изнад свега, најбољи диригент каквог су Србија и свет имали. Одлазе нам најбољи. Тужно, тужно, до неба. Почивао у миру Божјем, драги Војкане.

(utorak, 23. feb 2021, 16:52)
anonymous [neregistrovani]

Doviđenja,druže doviđenja.....!!!!!!!!

Za Tebe,dragi druže ne postoji reč ZBOGOM....Ti ne odlaziš..to je samo prividno....Tvoje pesme ostaju da odjekuju u našim srcima i podsećaju na Tebe neprolaznog...Hvala ti za aranžmane,koje si mi uradio davno, pre ravno pedeset godina...Tvoja Odiseja je tvoj MY WAY....ništa manje važna od one Pol Enke,koju je lansirao šarmantni Frenk Sinatra...Leo je to izveo maestralno....Tvoje pesme mogli su da pevaju samo odabrani....nije to mogao svako...i šta još reći na kraju,dragi druže....Doviđenja,nekad,na nekom neznanom mestu,među dobrim starim legendama,jer Ti samo putuješ da se nađeš s njima ...!!!!!!!!!!!... Hvala Vojkane...!!!!!!!!!!!

(utorak, 23. feb 2021, 18:20)
mika [neregistrovani]

Secanje

Kada se samo setim da sam ga poznavao od 1954 godine. Kao da je juce bilo!

(utorak, 23. feb 2021, 18:33)
SN [neregistrovani]

Vecna slava i hvala

Divan čovek, veliki umetnik!

Kako je počelo, nećemo imati više muzike zanemeće nam duše, još nismo prežalili Balaševića, a sad i Vojkan....

(utorak, 23. feb 2021, 20:51)
anonymous [neregistrovani]

Tuga

Pa zar da nam Gospod Bog bas sve polako vodi u njegovo nebesko carstvo..jos jedan veliki covek..vecna mu slava,saucesce porodici i laka mu crna zemlja.
Odlaze legende jedna za drugom...ko ce ih zameniti..ostaje velika ,velika praznina ..i posle nih ko..
Slava mu.

(sreda, 24. feb 2021, 02:19)
anonymous [neregistrovani]

Užasna vest

Otišao je naš jedini, pravi kompozitor popularne muzike. Dragi komšija, ti ćeš trajati kroz svoju muziku sve dok i poslednji slušalac bude voleo tvoja neprolazna dela.
Gorostas među velikanima. Veliki Vojkan!
Slava mu.

(sreda, 24. feb 2021, 07:29)
anonymous [neregistrovani]

Vecno hvala za predivne pesme!

Starije generacije odlaze... Jedna od kompozicija, naslovna numera serije "Vise od igre" vuce me u moje detinjstvo... Takodje i "Vruc vetar". Kad cujem "A sad adio" uvek se najezim... A tek danas... Deco, mladi, cuvajte nasu tradiciju i duhovnost! Red je da se pojave novi kompozitori. Nadam se da ce bar neko od mladjih da pokusa da ostvari bar delic tog duha koji je imao Vojkan Borisavljevic!

(sreda, 24. feb 2021, 07:39)
anonymous [neregistrovani]

Tako miran covek, tako nezne pesme...

Ne mogu da prestanem da slusam njegove kompozicije! Serije pamtimo po spicama koje je on pisao: www.youtube.com/watch?v=aDtYJSjWo8I ili pesme sa festivala, nezaboravne su zauvek! Hvala ti Vojkane! Ziveces vecno sa tvojim kompozicijama!

(sreda, 24. feb 2021, 07:49)
anonymous [neregistrovani]

Hvala za jednu srecnu generaciju, neponovljivu

Ne znam tako razigranu kompoziciju kao onu iz serije "Santa Marija...". I mnogo drugih prelepih pesama ce ostati vecno sa nama, dok smo mi zivi, zivece i tvoje pesme!

(sreda, 24. feb 2021, 11:42)
Željko [neregistrovani]

MAESTRO, SVIRAJ, SVIRAJ

Otišao je srpski Džejms Last, ,aestro sa divni, širokom aranžmanima koji ispunjavaju dušu. Veliki gubitak za srpsku muzičku scenii kulturu uopšte