Читај ми!

Пронашао благо у дворишту

Пут до изгубљеног блага не мора да води преко брда и долина. Копајући у свом дворишту, један Аустријанац пронашао је више од 200 комада накита старог око 650 година. Стручњаци верују да је реч о „открићу из бајке“, то јест једном од најзначајнијих открића средњовековног блага у Аустрији.

Један аустријски држављанин наишао је на откриће као из бајке, када је копајући у свом дворишту пронашао више стотина комада накита и других вредних предмета старих неколико векова, саопштиле су аустријске власти.

„Бајке још постоје. Једна особа је пронашла сензационално благо у дворишту", наводи се у саопштењу аустријске агенције задужене за националне старине, која не наводи која је вредност ових предмета, истичући, међутим, да је реч о једном од најзначајнијих открића средњовековног блага у Аустрији.

Све се догодило када је срећни проналазач пре четири године хтео да прошири мали базен у свом дворишту. Копајући, убрзо је наишао на више од 200 комада накита међу којима је било прстења, брошева, украшених шнала за каишеве, позлаћених сребних тањира и других вредних предмета, од којих су многи украшени бисерима, коралима и другим орнаментима.

Аустријски недељник Профил пише да је реч о извесном Александру К. из Винер Нојштата, градића јужно од Беча, који је своје откриће пријавио тек пошто је фотографије ових предмета поставио на Интернет, а колекционари му скренули пажњу на њихову потенцијалну вредност.

Благо пронађено у башти старо је око 650 година, а тренутно се процењује његово порекло и вредност.

Медијима за сада није познато када је тачно Александар К. благо спаковано у пластичне вреће донео у агенцију за старине и зашто су аустријске власти до данас чекале да о томе известе јавност.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво