Читај ми!

Три намирнице за дуговечност по рецепту жене која је живела 122 године

Жана Луиза Калман живела је 122 године. Била је најстарија потврђена особа, што је навело компанију "Eden's Gate" да спроведе истраживање о рецепту за дуговечност.

Истраживање је обухватило шест људи старијих од 100 година. Исхрана, стрес и социоекономски статус играли су важну улогу у дужини живота. Она је навела да је током свог живота јела три намирнице сваког дана: чоколаду, маслиново уље и вино. Истакла је да је чоколаду узимала после сваког оброка, јер она има бројне здравствене предности.

Истраживање које је објављено у часопису Antioxidants & Redox показало је да је благотворнa за срце, да помаже у борби против рака и заразних болести које оштећују имунолошки систем.

Америчко удружење за срце наводи да маслиново уље садржи витамин Е који смањује ниво лошег (ЛДЛ) холестерола. Због тога је ризик од срчаних обољења мањи.

Резултати истраживања који су објављени у Journal of the American College of Cardiology показала су да је конзумирање великих количина маслиновог уља повезано са дуговечношћу. Лекари саветују да се користи уместо маргарина и мајонеза.

Трећа намирница за дуговечност је вино. Жана Калман рекла је да је волела да пије порто, црно вино произведено у Португалији.

Многи људи конзумирају ову врсту вина као део медитеранске исхране, која је проглашена најздравијом за организам. Наравно, важно је да конзумирате умерену количину, али не више од једне чаше дневно.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи