Читај ми!

Катарина и Урош својим фотографијама нас воде на пут око света

Фотографски пар Катарина Батута Вишекруна и Урош Вишекруна више од једне деценије истражују и фотоапаратом бележе разне крајеве света. У „Силосима“ на Дорћолу представили су фотографије у четири ока под називом "Add Horizons".

За Катарину и Уроша Вишекруну њихов цео живот је једна велика авантура. У протеклих 10 година обишли су више од 50 земаља и са тих, како кажу магичних путовања, доносили најзанимљивије тренутке и места, које су блежили фотоапаратима и камером.

Део тих чари могу да осете и посетиоци на изложби на којој је 11 најузбудљивијих дестинација представљено на 33 фотографије великих формата.

Део тих чари могу да осете и посетиоци на изложби на којој је 11 најузбудљивијих дестинација представљено на 33 фотографије великих формата. То је прилика, кажу аутори, да отпутују до Висоравни Тибета, афричке саване, пустиње Јордана и других скривених места, која можда још нису успели да посете, из угла два аутора.

„Посетиоци су одушевљени и нико није очекивао да ћемо на овакав начин представит наше фотографије, јер стварно јесте несвакидашњи доживљај када уђете у врло специфичан простор силоса, у полумрак, и шетате кроз море наших фотографија које светле у мраку“, наводи Катарина Батута Вишекруна.

„Изложбу смо припремали пар месеци, а идеја о изложби постоји преко годину дана“, додаје Урош Вишекруна.

Дигиталне камере омогућавају да се ухвати више тренутака у времену, али када бирају која је најбоља, ослањају се на свој осећај, објашњава Катарина.

„Пробирали смо и на крају смо за сваку дестинацију одабрали по три фотографије, и било нам је јако тешко да се одлучимо, али мислим да смо одабрали најбоље“, додаје Урош.

Фотографијом се баве више од 15 година. У почетку су сликали екстремне спортове, баве се професионално фотографијом, а травел фотографије су њихова пасија.

"Add horizons" је пета велика изложба Катарине и Уроша Вишекруне, која представља пресек њиховог целокупног опуса, а отворена је до 3. октобра.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво