Читај ми!

Жарко Пејановић шампион Црне Горе у излежавању: Нисам се ни загрејао

На 12. такмичењу у лежању које традиционално организује Етно село Монтенегро у Брезнима титулу најодморнијег је освојио Жарко Пејановић, звани „Кнеле“ са Забјела.

Након отприлике 60 сати лежања, титула највећег првака у излежавању одлази на Забјело. Од девет такмичара колико их је учествовало у овогодишњем такмичењу, за титулу су се борили финалисти Жарко Пејановић са Забјела и Вук Кољеншић из Даниловграда, преноси РТЦГ.

Како је раније незванично објављено, било је преговора о подели титуле, али је Пејановић био одлучан у томе да прво место донесе на Забјело.

„Није било тешко. Вјеруј ми, нисам се ни загријао“, каже Пејановић за портал Глас Забјела.

Међутим, највећи је проблем када такмичарима долазе у посету да изразе подршку. Најтеже је, како каже, „када породица дође да те подржи, то је највећа грешка“.

„Када друштво дође то је забава, али највећа грешка је кад дође нечија фамилија. Кад некоме дође фамилија, томе је тешко да не устане“, казао је Пејановић.

Како је истакао није се борио за новчану награду, која је износила 350 евра, већ за титулу, а на почетку такмичења казао је да је у Брезну дошао да одмори од подгоричких врућина, „па му је пивска арија добродошла“.

„Драго ми је што сам поред себе имао такмичара ријешеног да се бори. Са мном су дошле да се такмиче сестра и супруга које су брзо одустале, а надао сам се да ће супруга дуже издржати. Али је зато три пута долазила из Подгорице да ме обиђе и подржи“, са осмехом је рекао овогодишњи победник такмичења. Са њим се за титулу највећег овогишњег „џабалебароша“ борио Вук Кољеншић из Даниловграда, јер је преосталих седам такмичара одустало истог дана.

Из организације наводе да ће наредно такмичење бити посебно јер ће окупити све досадашње победнике који ће моћи да одмере снаге и покажу коме излежавање најбоље лежи.

Планирано је и да награда буде већа.

Рекорд држи Подгоричанка Дубравка Алексић која је прошле године устала након 117 сати лежања.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво