Читај ми!

Мистериозни болид Формуле 1 „јури“ чешким аутопутем

Црвени „ферари“ Формуле 1 уочен је на ауто-путу у Чешкој. Полиција је реаговала јер оваквим аутомобилима није дозвољено кретање ван тркачких стаза.

Изгледа да се Формула 1 вратила у Чешку, али не у оквиру такмичења за Гран-при. Возач који управља „фераријем“, могао би да добије казну због прекорачења дозвољене брзине, која може бити неколико десетина хиљада долара.

Иста сцена на ауто-путу десила се пре неку годину, када је уочен црвени „ферари“ на ауто-путу Прибрам–Добриш.

Подразумева се да је аутомобилима Формуле 1 забрањено кретање по цивилним путевима. То су специјализовани мотори који не испуњавају стандардне техничке спецификације и могу да се возе само по тркачким и затвореним стазама. Аутомобил који се може наћи у редовном саобраћају, а да има најсличније карактеристике болидима Формуле 1 је „Mercedes-AMG One“.

Аутомобил „ферари“ Ф1 који се кретао по ауто-путу обележен је бројем седам, а то је број који је имао Михаел Шумахер током сезоне мото-спорта 2004. године.

Ко год да је био возач, сигурно је био довољно храбар да поново изађе на отворено. И да, он носи кацигу која скрива његов идентитет.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво