Читај ми!

На Каприју љубљење обавезно

На острву Капри, на иницијативу двадесетрогодишњег Симонеа Акампоре, општинске власти Анакаприја су на делу са кога се пружа предиван поглед, названом Белведере дел соњаторе – Видик сањара, поставили таблу на којој стоји: „Романтична зона, љубљење обавезно“.

Након што су прихватили Симонеов предлог, запослени из општине су одлучили да је идеално место за то баш тзв. Сањарски видик кога посећује велики број туриста свих узраста, а који гледа на Пунта Карена и налази се при дну црвеног светионика који у ноћним сатима означава пут бродовима.

Захваљујући степеницама у стени могуће је прићи знаку који приказује две особе које се љубе уз натпис „Романтична зона, љубљење обавезно“. На Фејсбук страници општине је могуће прочитати и захвалницу Симонеу за то што је даровао општини овај знак.

Дневни лист Република је пренео и речи одборника за туризам општине Анакапри: „Увек је лепо чути да се млади интересују за место на коме живе и да имају идеје које ће га валоризовати. Често се жалимо на нове генерације, а нисмо у праву јер је понекад само потребно саслушати њихове идеје као што је то случај са Симонеом“.

Острво Капри је подељено на две одвојене општине: Капри и Анакапри. Анакапри се налази на узвишеном делу острва на падинама Монте Соларо где је могуће бавити се трекингом и уживати у панорами, а општини припада и Азурна пећина као и Светионик Пунта Карена који је други по величини у Италији након Лантерне у Ђенови и један је од најстаријих у Европи.

Ово иначе није једини случај обавезног љубљења у Италији. Наиме, једна од првих општина која је увела то „правило“ је место Трентинара у Чиленту која је још пре неколико година на тераси са које се пружа предиван поглед, поставило знак на коме се виде Изабела и Саул, ликови из легендарне приче смештене управо у Трентинари, који позива на љубљење.

Идеја да се постави знак на коме пише "Kiss please", припада Микели Даниели. И у региону Лацио постоји место на коме је „обавезно“ љубљење. Налази се на острву Лири на коме је уметник, Гвидо Габријеле, поставио знак обавезног љубљења.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво