Читај ми!

Бил Гејтс планира да паметне телефоне замени електронским тетоважама

Сувласник „Мајкрософта“ Бил Гејтс најавио је да ће паметни телефони ускоро постати прошлост, јер ће их заменити електронске тетоваже које се у танком слоју наносе на кожу.

Софтверски магнат, инвеститор и филантроп Бил Гејтс постао је својеврсни гуру нове реалности у којој човечанство живи. У новом пројекту предвидео је нову врсту технологије која ће заменити паметне телефоне. 

Америчка биотехнолошка компанија "Chaotic Moon", производи електронске тетоваже, у којима се прикупљају и анализирају подаци који се налазе у људском организму.

Како се наводи из компаније, добијени подаци користиће се у медицинске сврхе, како би била омогућена боља превенција болести и побољшање физичке спремности.

Тетоваже ће изгледати као мали сензори на кожи, а тренутно су у фази развоја и ради се на њиховом унапређењу.

Идеја Била Гејтса је да електронске тетоваже имају многобројне могућности које ће у потпуности заменити паметни телефон.

Електронска тетоважа је у фази развоја. Познато је да ће се наносити на кожу малим сензорима и трекерима који шаљу и примају информације преко специјалног мастила које проводи струју.

Када ће се поменути производ појавити на тржишту није наглашено, али се зна да Бил Гејтс са својим тимом интензивно ради на пројекту.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво