Читај ми!

Навала Саудијки да постану машиновође брзе железнице

Више од 28.000 Саудијки пријавило се за 30 места машиновођа, након што је та земља дозволила женама да се баве тим занимањем.

Шпанска компанија „Ренфе“ саопштила је да су се, у само месец дана након што је оглас постављен, хиљаде кандидаткиња пријавиле да возе „метак-возове“ на линији између два најсветија исламска места – Меке и Медине.

Компанија „Ренфе“ је одговорна за руковођење брзе железнице у тој арапској краљевини.

Кандидаткиње имају између 22 и 30 година, а њих око 14.000 прошло је прву фазу тестова.

Машиновође ће бити изабране након годину дана плаћене обуке која почиње 15. марта.

Саудијска Арабија је дозволила женама да возе аутомобиле 2018. и да путују у иностранство без мушког старатеља 2019. године. Прошле године су медији такође пренели да саме или разведене, као и удовице, могу да живе без мушког старатеља или његове дозволе.

Иако је протеклих година било помака на пољу женских слобода, жене и даље живе под великим ограничењима у односу на мушкарце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара