Читај ми!

Књига позајмљена 1910. године коначно враћена у библиотеку

Дечја књига која је позајмљена из библиотеке у Бојсију у Ајдаху 1910. године враћена је после 111 година.

Копија књиге New Chronicles of Rebecca Кејт Даглас Виџин, и даље у добром стању, недавно је враћена у окружну библиотеку у Гарден Велију, око 70 километара удаљеном од Бојсија.

„На пријемном шалтеру приметили су да је књига стара и да није имала савремене ознаке, па су проверили. Мислим да нико овде није видео књигу која је толико дуго била позајмљена“, рекла је библиотекарка Ен Мари Мартин за Ен-Би-Си.

New Chronicles of Rebecca написана је 1907. као наставак Rebecca of Sunnybrook Farm, а говори о девојци чије понашање инспирише њене ујне. Адаптирана је у мјузикл 1938. године, у којем је Ребеку глумила Ширли Темпл.

Након што је књига коначно враћена, Јавна библиотека Бојсија ју је сместила у изложбени одељак са књигама које могу да се погледају, али не и да се позајмљују.

Рок за враћање је прекршен за 40.000 дана, а тадашња казна била је 2 цента по дану, што би до данас било 800 долара.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво