Читај ми!

Пенушаво вино које није видело светлост дана, нити ће га видети они који пију

Љубитељи пенушавих вина у региону имаће ускоро прилике да пробају невидљиви, и светлом недодирнути пенушавац који треба и пити у мраку. Репортер РТС-а, Тони Бедалов, имао је прилику да га проба.

У винском подруму „Радгонске Горице” у Словенији затичемо потпуно ексклузиван производ, нешто што до сада никада није виђено у свету. То је пенушавац произведен у потпуном мраку и пакован у црној фолији.

„Прије шест година дошли смо до идеје, жеље да остваримо нешто у винарству што до сада није виђено. Заједно са агенцијом дошли смо до идеје како направити пјенушавац у тоталној тами. Значи од бербе, до стискања грожђа, до паковања, тако да ово вино још није видело светлост. Прошле године смо први пут ставили тај пенушавац 'Untouch by light' (Нетакнут светлошћу). Жеља је била да се у тај мозаик дода још један камен и види да ли ће се то осетити и на укусу“, објашњава Борут Цветковић, директор винарије „Радгонске Горице“.

Производња овог необичног пенушавца је ограничена на само 2.000 боца, а тренутно највеће интересовање показују потрошачи из Америке. Цена је 100 евра без обзира на то да ли је вино поручено у ресторану, купљено у продавници или достављено на кућну адресу.

Како наводи директор винарије, пенушавац као да је успео да задржи сва својства грожђа јер нема оксидативне ноте.

Невидљиви и недодириви пенушавац биће представљен медијима у региону у новембру ове године.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво