Читај ми!

Бујна грива или сјајна глава - шта жене више воле

Мушкарци који су ћелави или проћелави некада сматрају да могу бити привлачни попут Бруса Вилиса, или да изгледају аристократски као принц Вилијам. Једно ново истраживање показује шта жене о њима заиста мисле.

Нова студија показала је да жене сматрају ћелаве мушкарце мање привлачнима од оних који могу да се похвале густом и бујном косом.

Посебно се као мање успешним, сматрају ћелави белци. Резултати анкете међу млађим женама су такви да указују да оне сматрају ћелаве мушкарце - једноставно непривлачним.

Студија која је изведена на Универзитету Сент Мери у Халифаксу у Канади урађена је уз помоћ фотографија мушкараца са бујном косом, али и оних ћелавих.

Фотографије су приказиване групи од 120 људи, који су учествовали у експерименту. Они су потом били замољени да оцене личност и особине људи са слика.

Жене су углавном мушкарце са мањком косе окарактерисале као особе са мало ентузијазма и са лошим друштвеним животом.

Професорка Мериен Фишер, коауторка студије, рекла је да је „забрињавајуће то како белци себе доживљавају када изгубе косу".

„Ћелавост може да утиче на став људи према свим питањима, од успеха у каријери, па до физичке привлачности, карактера, темперамента... Али мушкарци морају да знају да то што су ћелави, не значи да њихови други квалитети нису важни, и да на много начина могу бити привлачни, лепи, харизматични...", објаснила је др Фишер.

Изузетак су црнци, за које жене подједнако сматрају да су привлачни или непривлачни, невезано за то да ли су ћелави или нису.

Студија је објављена у часопису Evolutionary Psychological Science.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво